Igor Bišćan

 BORIS KOVACEV Cropix
IGRA U ODLUČUJUĆOJ UTAKMICI?

Novo pojačanje za Hrvatsku debitira već u petak? Evo što se vježba na treninzima, izbornik ga je već predstavio

Silno talentirani dečko koji ima sve predispozicije za veliku karijeru mogao bi odmah dobiti priliku
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. lipanj 2022. 11:41

Igor Bišćan i njegovi izabranici pripremaju se za završne bitke u U-21 kvaifikacijama za Euro, u kojima je cilj ne 'prosuti mlijeko' koje su skupili u dosadašnjem dijelu natjecanja. Pobjeda u Norveškoj u petak već donosi plasman na završni turnir, kao što će nam plasman jamčiti i četiri boda iz dvije utakmice. Onu drugu Hrvatska igra u Estoniji 8. lipnja, valjda se nećemo opeći protiv reprezentacije koja dosad nije u osam utakmica zabila niti gol. Norveška ima četiri boda i utakmicu manje od Hrvatske, sasvim je jasno da i remi u Norveškoj, uz pobjedu u Estoniji jamči prolazak.

U Hrvatskoj škvadri čak su šestorica igrača koji još čekaju prvi nastup za U-21 reprezentaciju, uz vratare Nikolu Čavlinu i Karla Sentića tu su i Roko Jurišić, Veldin Hodža, Luka Stojković i - Igor Matanović.

image

Igor Matanović

ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Action Press/Shutterstock Editorial/Profimedia

Devetnaestogodišnji napadač Eintrachta na posudbi u St.Pauliju, najviše intrigira, nepoznat je široj nogometnoj javnosti, tek je nedavno stekao pravo nastupa za Hrvatsku. HNS njegov 'potpis' za Hrvatsku smatra svojom velikom pobjedom, tako je i predsjednik HNS-a na početku ove akcije posjetio U-21 reprezentaciju i predstavio Matanovića novim suigračima. Istaknuo je kako se radi o silno talentiranom dečku, koji ima sve predispozicije da jednog dana bude A reprezentativac te da će nekim od njih dugo godina biti suigrač u nacionalnom dresu.

A prema infromacijama koje su došle do nas, Igor Bišćan priprema Matanovića za debi protiv Norveške u prvih 11. Na treninzima se uglavnom uvježbava sustav 3-5-2, a baš je Matanović uz Roka Šimića činio napadački tandem. Hoće li doista takva momčad istrčati protiv Norvežana, naravno, tek ćemo vidjeti, ali da je to osnovna ideja, tu nema spora. Može Bišćan kombinirati, ima u napadu dobar arsenal, tu je i Dion Drena Beljo, Antonio Marin imao je također odličnu sezonu iza sebe, a iz drugog plana vjerojatno će prijetiti Lukas Kačavenda, spremni su i Stipe Biuk i Martin Baturina. Napad bi mogao u Norveškoj biti najjače hrvatsko oružje, uostalom, samo u jednoj utakmici, protiv Austrije, Hrvatska nije postigla pogodak (0:0). Zasad nema informacija o izostancima, nitko od pozvanih ne žali se na ozljede i druge probleme, izbornik Bišćan ima gotovo idealnu situaciju prije tih dviju, odlučujućih utakmica.

S druge strane, Norvežanima je problem najbolji, odnosno, najskuplji igrač. Erik Botheim, koji prema TM-u vrijedi četiri milijuna eura, nije odigrao utakmicu još od zime. Dečko je u prosincu potpisao za ruski Krasnodar, međutim, na početku ruske invazije suspendirao je ugovor, koji je nedavno i raskinut. No, zato čitavo proljeće nije odigrao utakmicu, odnosno, odigrao je tek sat vremena u kvaifikacijama U-21 reprezentacija protiv Austrije.

Linker
14. travanj 2024 00:48