GORAN MEHKEK Cropix
POSEBNA PRIČA

On je enigma među Vatrenima: Ima problem, a ne nađe li rješenje mogao bi ostati bez Dalićevog poziva!

Nema medijskih najava o mogućem transferu, što će biti na kraju? Hoće li izgladiti odnose?
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. lipanj 2022. 14:21

Marin Pongračić posebna je priča i enigma među Vatrenima jer on je tužio svoj klub Wolfsburg, postoji li uopće mogućnosti da nastave zajedno? Proteklu sezonu odigrao je u Borussiji Dortmund, koja mu nije ponudila nastavak suradnje, a ugovor ga i dalje veže s Vukovima.

Pongračić je tužio Wolfsburg da mu nije isplatio 250.000 eura premija za ulazak u Ligu prvaka, a klub je odgovorio protutužbom sa zahtjevom od 85 tisuća eura jer je igrač pogrdno govorio o tadašnjem treneru Marcu van Bommelu, a za premije naveo kako mu ih nije bio dužan dati budući da je sve financijske obveze prema njemu preuzela Borussia, gdje je otišao na posudbu. Isplatili su mu samo prve dvije rate premija po 50.000 eura za srpanj i kolovoz, a potom ništa. Jest da je kasnije bio u Dortmundu, ali to je zarađeno u sezoni ranije, pa je doista neobična situacija.... Sve ovisi što stoji u ugovoru.

image
HENRIK MONTGOMERY Afp

Kako Borussia nije aktivirala otkupnu klauzulu od devet milijuna eura, Pongračić bi se morao vratiti u Wolfsburg, s kojim ga ugovor veže još dvije sezone. Nema medijskih najava o mogućem transferu, što će biti na kraju? Hoće li izgladiti odnose da igra pod Nikom Kovačem ili će ga ponovno poslati na posudbu? Čak ne bi trebalo odbaciti opciju da raskinu ugovor... Kakva je sad konkurencija na stoperskim mjestima u nacionalnoj vrsti, ne nađe li brzo rješenje to bi ga moglo stajati Dalićevih poziva.

Linker
20. travanj 2024 15:47