CATHERINE IVILL Afp
ANKETA: KOGA STAVITI U PETAK?

Ozlijeđeni Vatreni ostaje u Rovinju! Dalić definitivno ostao bez prvaka Škotske, što sada napraviti?

Borna Barišić ostao je u Rovinju, Zlatko Dalić ostao je na jednom pravom lijevom beku...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. lipanj 2021. 21:39

Borna Barišić neće putovati s ostatkom hrvatske reprezentacije u Glasgow, gdje Vatreni u petak protiv Češke od 18 sati igraju drugu utakmicu na Europskom prvenstvu. Situacija s Barišićevom ozljedom leđnog mišića takva je da neće konkurirati za susret s Česima pa je stručni stožer reprezentacije u dogovoru s liječničkom službom donio odluku da ostane u Rovinju i nastavi s terapijama, objavio je HNS.

Barišić je propustio i otvaranje EURA protiv Engleske na Wembleyu, kada nije bio niti na klupi već je završio na tribini, a njegovo mjesto na lijevom beku zauzeo je Joško Gvardiol.

Takva Dalićeva odluka izazvala je brojne polemike, jer je stoper Gvardiol opet igrao na priučenoj poziciji (kao i u Dinamu), a akcija za jedini, pobjednički gol Engleske na utakmici počela je upravo preko te strane. Istovremeno, Dalić je na klupi imao Domagoja Bradarića, lijevog beka koji je s Lilleom ove sezone uzeo naslov prvaka u Francuskoj.

Što će Dalić napraviti u petak i hoće li se ponovno odlučiti za Gvardiola, vidjet ćemo na dan utakmice. Izbornik nema naviku otkrivati sastav, a mi vas pitamo koga biste vi stavili na poziciju lijevog beka u važnom okršaju sa Češkom.

Linker
24. travanj 2024 07:05