Srdjan Stevanovic/Getty Images / Getty Images
INTERVJU ZA SRPSKI TISAK

'PA JA BIH I MODRIĆA UDARIO PO NOGAMA, A KAKO NE BIH NJIH' Legendarni kapetan Vatrenih objasnio susjedima: 'U Srbiji očito nešto ne štima'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. veljača 2020. 16:31

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna trenutno se nalazi na pripremama u turskom Beleku gdje boravi zajedno sa svojim Šahtarom, čiji je pomoćni trener. Bio je i gost Zagreba protekle jeseni kada su se Šahtar i Dinamo sučeljavali u borbi za plasman u osminu finala Lige prvaka. Na koncu, ni jedni ni drugi tamo nisu završili, ali je Ukrajincima pripala ona utješna nagrada i mjesto u šesnaestini finala Europske lige.

Srna je dao intervju za srpski Sportski žurnal. Ovako vidi šanse Srbije za plasman na Europsko prvenstvo kroz dodatne kvalifikacije:

- Kada se gleda pojedinačno reprezentaciju Srbije, morala bi biti među deset najboljih u Europi, ali očito nešto ne štima. Nemate podršku s tribina kao Hrvatska. Ne znam što nedostaje, nisam u vašoj svlačionici. Bio sam kapetan Hrvatske 11 godina, ali eto, pokazalo se i bez mene na Svjetskom prvenstvu u Rusiji veliko zajedništvo. Nema tu prostora za opuštanje - rekao je Srna.

Kazao je da Srbija bez problema može proći i Norvešku i onu drugu reprezentaciju iz polufinalnog dvomeča Izraela i Škotske. Ali, za to se, kako veli, trebaju poklopiti neke stvari.

- Igrao sam protiv Srbije dva puta, nikakvih tenzija nije bilo. To su sve moji prijatelji, brat Kolarov i ostali. Mi bismo se tukli na terenu, ali poslije bismo zajedno išli piti i izlaziti. U sportu nema mjesta politici. Svi se poznajemo, ali kada sam na utakmici, i Modrića bih udario nogama, pa kako ne nekog drugog? - rekao je Srna.

Linker
16. travanj 2024 21:13