Ivan Perišić
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
IZJAVE NAKON REMIJA

Perišić: Pogledali smo snimku, pa ovo je stvarno peh...; Jarni: Livaković je neshvatljivo reagirao

‘Nisam vidio poništen gol, ali to je nogomet. Moramo dalje‘, rekao je izbornik Dalić.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. listopad 2021. 23:21

Hrvatska i Slovačka odigrale su 2:2 u Gradskom vrtu. Epilog je to dvoboja 8. kola kvalifikacija za SP u Kataru. Vatreni su nakon remija u Osijeku pali na drugo mjesto skupine, a unatoč brojnim prilikama pred vratima gostiju, pa i pogotka kojeg je potkraj utakmice postigao Nikola Vlašić, nisu mogli do sva tri boda.

Iako sada na drugom mjestu u skupini imaju dva boda zaostatka za Rusijom koja je u Mariboru s 2:1 pobijedila Sloveniju, sudbina Vatrenih je u njihovim rukama. Pobjede li Maltu, a onda i Ruse na Poljudu u studenom, ići će kao prvi iz skupine u Katar. No, prvo je trebalo vidjeti reakcije nakon današnjeg dvoboja sa Slovacima.

U studiju Nove TV bivši je reprezentativac i stručni komentator Robert Jarni bio mišljenja da je Dominik Livaković neshvatljivo reagirao za vrijeme drugog slovačkog gola...

No, što kažu akteri?

image
Remi Vatrenih u Osijeku
SN

Izbornik Dalić prihvatio je činjenicu da je Hrvatska protiv Slovačke uzela samo bod...

- Nemam što zamjeriti igračima, mogu im samo čestitati. Imali smo borbenost, htijenje i želju. Hvala i navijačima koji su nas nosili po ovakvom vremenu. Da, primili smo olako dva pogotka, imali smo i puno dobrih situacija, dosta toga smo i promašili. Tu je bod i idemo dalje - rekao je izbornik.

Nismo uspjeli zabiti za 3:2...

- Imali smo dosta dobrih šansi, ali ono što je prije ulazilo u gol sada nije. Ali, to je nogomet. Za mjesec dana ćemo biti bolji, igrači na dijelu realizacije moraju poraditi i u klubovima. Imali smo posjed i inicijativu, pet-šest stvarno dobrih prilika. Eto, nismo pet-šest utakmica primili gol, danas smo primili dva prelagano...

Prokomentirao je i poništen pogodak Vlašića:

- Nisam to vidio i zaista ne znam o čemu se radilo. Eto, to je taj VAR. Emocije su bile prisutne pa te onda ohladi, ali i to je nogomet. Moramo dalje, što ćemo sad. Sve je u našim rukama, uvijek imamo te teške kvalifikacije, ali nadam se da ćemo u Splitu riješiti plasman u Katar. Hvala još jednom navijačima, ovako nas nositi po kiši, mislim da uz njih u Splitu možemo napraviti ono što želimo - zaključio je izbornik.

Joško Gvardiol:

- Možemo biti zadovoljni angažmanom i borbenošću. Dali smo maksimum i to su navijači mogli vidjeti. Treba to izdržati 90 minuta. Ostaje žal za rezultatom, zadnja utakmica će odlučivati. U zadnjoj minuiti prvog dijela Kramarić je pogodio stativu. Da smo to pogodili, ušli bi opuštenije u nastavak... Ja sam zadovoljan svojim nastupom, osjećam se ugodno s Čaletom i s Vidom. Stvarno mi olakšavaju. Rekao sam da bih volio pobjedu u Osijeku, ali nismo je uspjeli ostvariti. Imali smo i sada pobjednički mentalitet, ali nije išlo. Okrećemo se klubovima i kad se opet okupimo, bit će to potpuno drugačije. Uvjeren sam da ćemo tada nastaviti s pobjedama i ostvariti ciljeve.

Ivan Perišić:

- Bili smo bolji, ali na kraju rezultat nije realan. Dominirali smo od 1. minute. Primili smo dva gola u prvom dijelu što se ne smije dogodit. Kasnije smo vjerovali da možemo. Zabili smo gol, pogledali smo snimku, stvarno peh. Vraćao sam se nazad, dirao sam je petom. Novo pravilo o drugoj akciji ne vrijedi. Jedan bod je tu, a sada moramo pobijediti u dvije utakmice. Dirao sam loptu i u prvom pokušaju i kasnije kad je Livaja produžio prema naprijed. Po ponovljenoj snimci nema druge akcije jer Slovak nije gledao loptu, a dirao ju je... To je peh, ali sve je na nama. Sad je jednostavno. Dvije utakmice - dvije pobjede i nadamo se plasmanu u Katar. Glave gore, znamo da smo dali sve od sebe. Nekad ide, nekad ne ide. Ali, pozitiva je. Igrali smo, ginuli do zadnje minute i tako treba napraviti. Mladi su dobri, Hrvatska ima budućnost.

Luka Sučić:

- Na prvu, sretan sam zbog debija, ali nisam zbog rezultata. Trudili smo se, dali sve od sebe. Nismo pobijedili, ali ne smijemo spustiti glavu na zemlju. Bili su uvjeti teški, dali smo sve od sebe... Fenomenalan osjećaj, sanjao sam oduvijek igrati za Hrvatsku, sada mi se san ostvario. Dolaze nam Rusi u Split, tražit ćemo pobjedu i nadam se da ćemo u tome uspjeti.

Linker
25. travanj 2024 07:41