Kristijan Bistrović (u sredini)
 RONALD GORSIC/CROPIX
BUDUĆNOST HR NOGOMETA

Pogledajte kako danas izgledaju mladi Vatreni: ‘Bila bi zaista šteta da ne odemo na Europsko prvenstvo!‘

Sjajni veznjak moskovskog CSKA, uoči nastavka EURO kvalifikacija sa San Marinom i Grčkom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. listopad 2020. 16:23

Kristijan Bistrović (22), veznjak moskovskog CSKA, danas je u kadru Igora Bišćana za utakmicu protiv San Marina (Kranjčevićeva, 18 sati). Postao je standardni igrač udarne postave moskovskog kluba, doduše, nije igrao u posljednjoj utakmici protiv Urala jer je na derbiju s gradskim suparnikom Lokomotivom zaradio dva žuta kartona.


S Bistrovićem se može pričati o mnogo tema, jedna je svakako zanimljiva Dinamovim poklonicima. Znamo da je CSKA u skupini Europske lige s Mamićevom vrstom...

image
Kristijan Bistrović
EPSILON


- Kad sagledam kompletnu situaciju kroz ove dvije i pol godine u CSKA, super sam zadovoljan, baš svime. Da mi je netko rekao kako će moja karijera tako brzo krenuti uzlaznom putanjom nakon epizode u Slavenu Belupu, bio bih sumnjičav. Eto, skupio sam 80 utakmica za CSKA, sve ide kao podmazano. Imam još dvije godine ugovora, vjerujem da će tako biti i dalje. Kad sam dolazio, CSKA je baš trebao igrača na toj poziciji, u prvoj polusezoni u momčadi je bilo dosta starijih igrača, a onda je došlo do smjene generacija. Makar sam i u prvoj polusezoni počeo dobivati priliku. Odmah sam vidio da trener vjeruje u mene i da sam mu potreban, da nisam samo jedan od igrača - kazao nam je Kristijan u uvodu.


Zanimalo nas je kako gleda na skupinu u kojoj su osim CSKA i Dinama, još Feyenoord i Wolfsberger?
- Nikola Vlašić i ja smo priželjkivali u skupini hrvatski klub. Htjeli smo u Hrvatskoj odigrati jednu utakmicu. Posrećilo nam se... Naša skupina je atraktivna i zanimljiva. Sve momčadi su kvalitetne, sve utakmice će biti neizvjesne. Kad je CSKA u pitanju, moramo opravdati činjenicu da smo bili u prvom ‘potu’, nositelji skupine. Naš cilj je jasan, želimo biti prvi, pobjednici skupine.

image
Hrvatska za San marino
SN


Je li CSKA bolji od Feyenoorda i Dinama? Od Wolfsbergera biste trebali biti jači, zar ne?
- Teško je odgovoriti na to pitanje... Mislim da će se sve vidjeti na terenu, kad startaju utakmice. Međutim, nadam se da će ova sezona biti prekretnica za CSKA. Prije dvije godine smo stvarali momčad s mladim igračima. Od te momčadi, svi smo ostali na okupu. Od ove sezone u klub su ušli novi ljudi, novi sponzori, uložilo se dosta u pojačanja, ovog trenutka imamo dosta širok kadar. Držim da smo spremni za borbu, da se potučemo za sam vrh ruskog prvenstva. A isto tako da doguramo daleko u Europskoj ligi. Kad se radi o ruskom prvenstvu, trebam naglasiti da Zenit ima ogroman proračun i recimo da su liga za sebe. Međutim, nikad ne znate što se može dogoditi u prvenstvu. Konačno, mi smo pobjeđivali taj jaki Zenit. Da, spremni smo se pofajtati ss Zenitom, Lokomotivom, Spartakom... Sa svim najboljim ruskim momčadima. Nama je cilj ući u Ligu prvaka, ali isto tako i osvojiti naslov. Mislim da smo spremni za to!


Prije nego se vrati u Moskvu, pred Kristijanom i mladom hrvatskom vrstom je borba za put na Europsko prvenstvo. Danas se igra protiv San Marina, a 13. listopada protiv Grčke u Patrasu. Po svemu susdeći, današnji sraz u Ulici pjesnika ne bi trebao biti preveliki problem za naše mlade dečke.
- Ne treba tu današnju utakmicu sa San Marinom proglasiti unaprijed dobivenom. U nju se treba ući maksimalno ozbiljno, od prve minute se nametnuti i pokazati našu moć i kvalitetu. Jer ova naša generacija stvarno je kvalitetna, šteta što smo kiksali protiv Škotske i Češke na domaćem terenu. Ipak držim da još ništa nije gotovo, sa svim pobjedama do kraja kvalifikacija mislim da smo sigurni putnici na Euro. U momčadi je dobra atmosfera, svi su maksimalno motivirani, želimo pokazati da zaslužujemo Europsko prvenstvo.


Nakon San Marina slijedi Grčka koju smo u Varaždinu razbili s 5:0, u Patrasu će domaćini sigurno željeti revanš, kako bi sprali taj težak poraz?
- Nisu Grci toliko slabija momčad od nas kao što to sugerira dojam s varaždinske utakmice. Mi smo taj dvoboj jednostavno fantastično odigrali, prvo poluvrijeme pogotovo. Naša ambicija je sve to ponoviti u Grčkoj. Bila bi zaista šteta da ova generacija s našim iznimno kvalitetnim izbornikom Igorom Bišćanom koji mnogo radi s nama ne ode na Europsko prvenstvo. Nama je definitivno mjesto na Euru - zaključio je Bistrović.

Linker
19. travanj 2024 03:34