TOM DUBRAVEC Cropix
PREDIVNA ATMOSFERA

Poljud se na veličanstveni način naklonio Modriću, ali i junaku kojeg Hrvatska nikad nije zaboravila...

Vatreni su dočekani aplauzima, publika im očito nije previše zamjerila poraz od Austrije
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 06. lipanj 2022. 21:52

Sa svih strana Dalmacije, ali i Hercegovine, kao i s daljih destinacija stizali su navijači hrvatske reprezentacije, koji su od jutra na ulicama, trgovima i iznad svega na Rivi iskazivali svoju ljubav prema nacionalnoj momčadi.

A na Poljudu žestoka podrška našima, dočekani su aplauzima, što je bio najbolji znak da navijači baš i ne zamjeraju svojim miljenicima težak poraz protiv Austrije. Uočljiv je bio golemi transparent u čast Luke Modrića, poruka je bila "Ti si naš kapetan, mi smo tvoja Luka". Također je u moru uobičajenih natpisa (Vukovar; Mi,Hrvati) bilo lako uočiti i spomena na vukovarskog heroja Francuza "Merci Jean Michel Nicolier".

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Kad god su naši preuzimali loptu, poduzimali napade podrška s tribina bila je gromovita, a kad su Francuzi kontrolirali, držali posjed, sve je odjekivalo od zvižduka. Po svemu naši navijači su vrlo pozitivno raspoloženi za razliku od pojedinih veterana, koji su utakmicu pratili iz svečane lože i s pesimističkim predviđanjima dočekali dvoboj. Tu je prevladavala želja da se ne doživi drugi uzastopni poraz...

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Susret je protekao u prilično korektnoj nadmetanju, publika je uglavnom također djelovala sportski premda je uokolo stadiona bilo nekih problema, tako da je policija djelovala i u "maricama" odvodila nepromišljene.

Inače, fotoreporteri su tragali na istočnoj tribini za likom predsjednika Hajduka Lukše Jakobušića (u pratnji s njegovom sjenom Borom Primorcem i drugim članovima vodstva "bijelih"). Jakobušić je tako ustrajao s praksom, reklo bi se svojevrsnim bojkotom svečane lože kad u Splitu igra reprezentacija Hrvatske.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Vatreni su u posljednje vrijeme odigrali u Splitu četiri utakmice, tri su dobili, značajne za plasman na prvenstvo Europe 2021. (protiv Mađarske 3-0) i svijeta 2022. (protiv Slovenije 3-0 i Rusije 1-0), dok su jednu protiv Portugala u okviru Lige nacija izgubili 2-3. Zato su naši navijači stigli na stadion na Poljudu sa željom da se dogodi novi trijumf hrvatske reprezentacije, ali ne i s imperativom da se ostvari pobjeda, jer je to Liga nacija ipak natjecanje u kojem smo igrali sporedne uloge (11 utakmica, svega dvije pobjede, jedna neodlučena i čak osam poraza).

image
ANTE CIZMIC Cropix

I svaki put kad se prisjećamo tih nedavnih nastupa Vatrenih u Splitu na poseban način iz nekog videorekordera iz glave iskače lik ruskog stopera Fedora Kudrjavševa, koji nam je u 81. minuti utakmice autogolom osigurao vizu za Katar 2022.

U ovoj prilici u odnosu na prikazanu igru pozitivniju ocjenu zaslužuju navijači od naših reprezentativaca.

image
ANTE CIZMIC Cropix

image
ANTE CIZMIC Cropix

image
ANTE CIZMIC Cropix

image
ANTE CIZMIC Cropix

Linker
22. travanj 2024 08:42