RONALD GORSIC/CROPIX
KAOS OKO VATRENOG

Pričalo se o ozljedi, trener tvrdi da nije dobro trenirao, a evo što se zapravo dogodilo Lovrenu!

Vida je upitan za iduću akciju Vatrenih, Gvardiol je OK. Nastradao je zato Dani Olmo...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. rujan 2021. 11:13

Čak četvorica stopera Vatrenih istodobno su bila pod znakom pitanja desetak dana do okupljanja reprezentacije, ali vijesti za izbornika nisu loše.

Dvojben je Domagoj Vida, koji je ozlijedio petu igrajući za Bešiktaš. Neko je vrijeme nosio gips, budući da je došlo do puknuća, ali skinuo ga je prije 3-4 dana… Počeo je s treninzima te su liječnici nacionalne vrste optimistični da će biti spreman do 8. listopada i utakmice s Ciprom. Zlatko Dalić očekuje da do tada odigra barem jedan susret u dresu Bešiktaša, čemu se i Vida nada. Za jučerašnje (petak) gostovanje kod Altaya nije bio u konkurenciji. Ostaju im Ajax u Ligi prvaka i Sivasspor doma 2. listopada

Ne dogodi li se to, ne bude li igrao, tek treba vidjeti hoće li na njega računati. Izbornik je zauzeo čvršći kurs nego ranije, u reprezentaciji će igrati samo zdravi i spremni. Ako se Vida fizički i oporavi, a bude bez ijednog nastupa mjesec dana, nismo sigurni da će ga Dalić staviti u Larnaci u početnu postavu. Vjerojatnije je da neće. No, o tome će odlučiti izbornik zavisno o razvoju događaja. Iz Bešiktaša nisu tako vedre priče, iz kluba dolaze informacije da bi Vida mogao na teren tek nakon reprezentativne pauze. Sve ovisi o brzini rehabilitacije...

image
FRANCK FIFE Afp

Dejan Lovren nije igrao za Zenit u Ligi prvaka niti u prvenstvenom srazu s Rubinom. Informacije po internetu su govorile o ozljedi, trener Zenita Sergej Semak je kazao kako nije spreman jer nije dobro trenirao, no Lovren je imao - virozu! Nije se radilo o koroni, na testu je bio negativan, nego običnoj virozi, koja ga je ipak izbacila iz ritma treninga 5-6 dana. Za njega ne bi trebalo biti problema što se tiče reprezentacije.

Joško Gvardiol vratio se u akciju. Nakon što je napustio jedan trening iz preventivnih razloga jer je osjetio mišić, Gvardiol je u konkurenciji za današnji nastup u dresu RB Lepziga na domaćem terenu s Herthom. - Sve je s njim u redu - potvrđuju iz stožera Vatrenih.

Za razliku od njega, Španjolci su ostali bez Danija Olma kojem je 'otišao' bedreni mišić i barem mjesec dana bit će izvan travnjaka.

Filip Uremović izašao je u ponedjeljak iz igre u 27. minuti utakmice njegova Rubina i Zenita zato što ga je presjeklo u leđima. Ide na bolje, i on emitira optimizam da s leđima neće biti većih poteškoća. Dakle, ovog je časa sporan u prvom redu Vida.
Među pretpozivima Dalić ima Duju Ćaleta-Cara, od igrača za stoperska mjesta, ako kojim slučajem zatreba. On je odigrao prvu utakmicu ove sezone u dresu Marseilleu s Angersom. Josip Stanišić, koji je pozvan kao branič, također može igrati stopera, a na listi je i Mile Škorić.

Vatreni se okupljaju u ponedjeljak 4. listopada u Zagrebu u hotelu Capital, a na Cipar lete 7. listopada. Tamo će 8. listopada igrati susret 7. kvalifikacijskog kola za plasman na Svjetsko prvenstvo s domaćinom u 20.45. Tri dana kasnije u Osijeku igraju sa Slovačkom u istom terminu. Mnogi igrači do tada imaju još tri utakmice, dvije domaće i jednu europsku, tek će se nakon toga vidjeti kakav je zdravstveni bilten i hoće li izbornik što morati mijenjati u igračkom kadru.

Linker
20. travanj 2024 17:41