CROPIX
KLJUČNA FIGURA

Senatori Vatrenih vode glavnu riječ, a jedan je čovjek podsjetio zašto jednostavno mora biti na terenu

Zlatko Dalić isprobavao je u Gorici dvije formacije, a mi smo tu predstavu uokvirili u tri vinjete
Piše: Dražen Krušelj/JLObjavljeno: 01. lipanj 2021. 22:44

Sada je sredinom prvog poluvremena Ivan Perišić ispalio loptu poput šampanjskog čepa u kut armenskog vratara i tako obilježio ulazak u “klub 100” hrvatske reprezentacije, činilo se da bi okupljanje “vatrenih” moglo proći u znaku partyja. Dalićeva momčad iz prekida je slomila otpor motiviranog i žilavog suparnika, čiji se brod nakon primljenog gola iznenada nagnuo. Počelo je curiti s više strana, Armenci su djelovali zreli za porciju.

Ali ništa od porcije i golgeterskog partyja, pokazat će se ubrzo nakon što su Perišić, Rebić i Pašalić zapucali kolosalne prilike. Kako to u nogometu često biva, preživjevši neveru autsajder je dignuo glavu i na koncu čak stigao do gola za foršpane. Wbeymar Angulo zove se Kolumbijac s armenskom putovnicom koji je nakon kontranapada sa dvadesetak metara ispalio projektil u Livakovićeve rašlje za konačnih 1-1.

Zlatko Dalić isprobavao je u Velikoj Gorici dvije formacije, a mi smo tu predstavu uokvirili u tri vinjete. Prva je razlog za alarm, jer neposredno uoči Perišićeva gola s terena je odšepao Josip Brekalo. Nismo ga uočili prije nego što je zatražio ozljedu, ali eventualna ozljeda definitivno bi značila hendikepr jer Wolsfburgov dinamitni krilni napadač se afirmirao u ovom društvu i Daliću bi koristio barem kao džoker s klupe.

U drugoj sličici, očito je da su senatori od prvog dana čvrsto prihvatili uzde momčadi u svoje ruke. Luka Modrić odigrao je poluvrijeme na razini koju glance cijelu sezonu, Domagoj Vida bio je bitno staloženiji i sigurniji od ostatka obrane, a Perišić se u ekstenziji Interove šampionske sezone najavio golom.

Treća sličica odnosi se na Andreja Kramarića kojem je Wbeymar praćkom oduzeo epitet igrača utakmice. U najavi meča Kramarić se u medijima najavio izborniku britkim “pismom namjere” u kojem se zapitao bi li Davor Šuker na vrhuncu karijere, poslije 20 golova za klub, pristao na klupu nacionalne momčadi. U utorak smo vidjeli da Kramarić nije žonglirao retoričkim figurama tek tako, da podsjeti publiku na svoju statistiku.

Kao plutajuća mina sijao je opasnost na prilazima golu i za igrača kojeg prečesto prozivaju za egoizam, istaknuo se s nekoliko suptilnih asistencija. Perišiću je njegovu asistenciju morao žmirečke pretvoriti u gol, Rebića je lansirao u priliku iz snova, a Juranovića dubinskom loptom gurnuo u koridor iz kojeg padaju golovi. Da su strijelci bili malo hladnokrvniji, Armenci bi se vraćali kući izbušeni kao cjedilo. Ovako ulaze u krug tzv. malih reprezentacija koje se mogu pohvaliti da su nakon SP-a namučile svjetskog doprvaka…

Linker
20. travanj 2024 04:43