KARIM JAAFAR Afp
POSTIGNUT DOGOVOR

Sjajna vijest za navijače Vatrenih i ljubitelje video-igara: ‘Hrvatska u super popularnoj igrici FIFA 23‘

‘Iznimno nas raduje što smo postigli dogovor s EA SPORTS oko uključivanja hrvatske reprezentacije u igricu‘
Piše: HinaObjavljeno: 23. kolovoz 2022. 15:49

Hrvatski nogometni savez postigao je dogovor s tvrtkom Electronic Arts, globalnim liderom u digitalnom interaktivnom zabavnom sadržaju te će u igrici EA SPORTS™ FIFA 23 igračima biti omogućeno igranje s hrvatskom reprezentacijom, objavljeno je u utorak na službenim stranicama HNS-a.

EA SPORTS je ovog srpnja objavio detalje o novom izdanju najpopularnije nogometne simulacije na svijetu, EA SPORTS FIFA 23, koja će biti dostupna od 30. rujna ove godine. Hrvatski nogometni savez najavljuje kako će svim igračima biti omogućen i odabir svjetskih doprvaka, hrvatske nogometne reprezentacije.

"Iznimno nas raduje što smo postigli dogovor s EA SPORTS oko uključivanja hrvatske reprezentacije u igricu FIFA 23. Znamo da su igrači diljem svijeta, a posebno navijači Hrvatske, godinama priželjkivali ovakvu vijest i drago mi je što će sada moći igrati FIFA-u sa svojom omiljenom momčadi u najljepšem dresu na svijetu. Ovo je važan iskorak HNS-a prema mlađoj populaciji i ljubiteljima igara, a u tom smjeru radit ćemo i u budućnosti", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

HNS je tako postao jedan od 300 pojedinačnih licenciranih partnera u igrici kroz koju je dostupno više od 19.000 sportaša u 700 ekipa, na 100 stadiona i 30 liga iz cijelog svijeta. Uz najbolje klubove i reprezentacije, igrači mogu birati i neka od najpoznatijih natjecanja na svijetu poput UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige, UEFA Konferencijske lige, Premier lige, Bundeslige, LaLige Santander, CONMEBOL Libertadores i CONMEBOL.

"Oduševljeni smo što se hrvatska reprezentacija pridružila obitelji EA SPORTS i što će biti dostupna u igrici FIFA 23", izjavio je James Salmon, marketinški direktor u EA SPORTS FIFA. "Uključivanje ove nacije omogućit će nam da nastavimo navijačima pružati autentično i bogato interaktivno nogometno iskustvo u FIFA-i 23 i ubuduće."

Igrači se mogu priključiti EA SPORTS FIFA zajednici na Facebooku i Instagramu, ili pratiti Twitter račun @easportsfifa, dodaje HNS.

Linker
12. travanj 2024 04:15