Gareth Southgate
 LAURENCE GRIFFITHS Afp
ZVUČI JEDNOSTAVNO

Southgate otkrio kako je slomio Hrvatsku: ‘To je bio ključ pobjede! Ali sve smo napravili savršeno‘

‘Bio je ovo dan kad je svatko na terenu napravio točno ono što se očekivalo‘, kaže presretni Englez
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. lipanj 2021. 21:56

Izbornik Engleske Gareth Southgate dao je nakon utakmice izjavu za BBC One u kojoj je nahvalio Raheema Sterlinga i Kalvina Phillipsa, kreatore pogotka za pobjedu nad Hrvatskom.


- Drago mi je da smo navijačima i cijeloj naciji dali ovakvo ugodno poslijepodne. Igrači su se sjajno nosili s ovako velikom utakmicom. Odmah od početka, nevjerojatan tempo. Odmah smo preuzeli kontrolu - rekao je Southgate pa dodao:

image
GLYN KIRK Afp


- Bilo je trenutaka u kojima nam je tempo padao zbog teških uvjeta za igru, ali većinu utakmice imali smo kontrolu i nismo Hrvatskoj dali puno prilika. Kalvin Phillips je igrač koji je jako podcijenjen. Sjajno je krenuo u svoju reprezentativnu karijeru. Bio je odličan tijekom cijele utakmice, ali i svi su bili, jako sam sretan i zbog Sterlinga. Stalno je bio opasan, pokazao je da mu opravdano vjerujemo.


Nakon pohvala za svoje igrače, osvrnuo se na utakmice koje dolaze i najavio da će u momčadi Engleske biti promjena u utakmicama sa Škotskom i Češkom.


- Trebat će nam tijekom ovog turnira svi napadački raspoloženi igrači. Možemo raditi promjene i moramo ih raditi. Sada je ključ bio pritisnuti hrvatske veznjake i uspjeli smo. To ih je ograničilo, a naši braniči su lako uzimali duele i osvajali duge lopte. Bio je ovo dan kad je svatko na terenu napravio točno ono što se očekivalo - rekao je Southgate.

Linker
18. travanj 2024 14:17