JAKOV PRKIC/CROPIX
SVE JE OBJASNIO

Šuker podržao Dalića i poslao jasnu poruku kritičarima: ‘Neki ‘eksperti‘ su Dalića već počeli načimati‘

‘Oni koji ga malo oštrije kritiziraju trebaju znati da Dalić u posljednje vrijeme nije imao komociju...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. studeni 2020. 18:42

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker u razgovoru je za web-stranicu HNS-a izrazio zadovoljstvo ostankom u elitnom razredu Lige nacija...


- Žao mi je što nismo izborili barem remi s Portugalom, jer su igrači to zaslužili svojim angažmanom i htijenjem, spletom nesretnih okolnosti izgubili smo u posljednjim trenucima utakmice, ali na kraju je ipak najbitnije da smo ostali u elitnoj skupini Lige nacija, što je vrlo važno. Zadržali smo visoke standarde, Hrvatska je i dalje dio elite i uživa ugled u svijetu, a to je velik doseg. Mnogi se ljudi usude komentirati Ligu nacija, a zapravo ne znaju njezinu svrhu. Znam samo da bi mnogi željeli biti u našoj poziciji - rekao je Šuker, kojemu smeta što se izbornik Zlatko Dalić našao na udaru kritičara uslijed nekoliko nepovoljnih rezultata.


- Žao mi je što su ga neki eksperti počeli “načimati”, ali izbornik Zlatko Dalić u svakom slučaju ima maksimalnu podršku i povjerenje članova Izvršnog odbora i mene osobno. Oni koji ga malo oštrije kritiziraju trebaju znati da Dalić u posljednje vrijeme nije imao tu komociju igrati takozvane male utakmice, on je od Svjetskog prvenstva u Rusiji na ovamo igrao utakmice s vrlo jakim protivnicima, a to je velika razlika. Uostalom, na dosta je utakmica, iz raznoraznih razloga, bio suočen s izostancima standardnih prvotimaca. Uvjeren sam da je Dalić na pravom putu i da će Hrvatska na Europskom prvenstvu opet biti jako dobra. Zahvaljujem se pritom i igračima na maksimalnom odricanju, po tko zna koji put su pokazali kako se brane boje reprezentacije.

Linker
19. travanj 2024 22:29