TOM DUBRAVEC/CROPIX
Odluka nije lagana

Austrijanci Hrvatskoj ‘preotimaju‘ mladog talenta? ‘Ovaj put će se odazvati njihovom pozivu, pritišću ga‘

Igrao na gotovo svim pozicijama u veznom redu, trenutno najčešće u Salzburgu igra ‘desetku‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. listopad 2020. 15:10

Mlad je dečko, rođen 2006., i naravno da još nitko ne zna pod čijom će zastavom igrati u seniorskoj karijeri, za tu odluku još ima vremena. Međutim, Austrijanci ga pokušavaju “preoteti” Hrvatskoj i nadaju se da će se odlučiti za tu reprezentaciju i da će do kraja ostati pod njihovim bojama. Radi se o Leonu Laliću, sinu nekadašnjeg prvoligaškog igrača Slavena Lalića (Šibenik, Osijek, Kamen Ingrad).

- On je dobio poziv u hrvatsku U-15 reprezentaciju za prošlu akciju, za ljetni kamp, a sad su ga u svoju reprezentaciju pozvali Austrijanci. Svidjelo mu se u Hrvatskoj, zadovoljan je kako je to izgledalo, ali, naravno, da sad ta odluka nije lagana. On će se ovaj put odazvati pozivu Austrije, u nedjelju je okupljanje, ali to ne znači da je to konačna odluka. Naravno, Austrijanci pritišću, žele da odabere njih, no rekli su da će ga pozivati još dva-tri puta pa tada čekati odluku. Ne žele da malo igra za Hrvatsku, malo za Austriju, već bi htjeli da kad izabere, to bude definitivno. Iako, pred njim još ima dosta godina za onu konačnu odluku, gdje će igrati kao senior - priča njegov otac Slaven.

image
Leon Lalić je pred teškom odlukom
OEFB.AT

Leon je igrao u bečkoj Austriji, a onda dobio poziv Salzburga. Red Bullova akademija poznata ja nadaleko i izvan granica Austrije, to je dokaz da se radi o talentiranom dečku. Ljevak je, počeo kao lijevi bočni, igrao na gotovo svim pozicijama u veznom redu, trenutno najčešće u Salzburgu igra “desetku”, a otac kaže da ga vidi kao stopera, jer je miran, tehnički potkovan i odlično čita igru. Dvojba nije lagana, ali ne bi čudilo da na kraju ipak izabere Hrvatsku.

Linker
23. travanj 2024 09:36