DAMIR KRAJAC/CROPIX
KOMENTAR

Svaka čast njemu, no treba pohvaliti Modrića! Pa kako čovjek igra s toliko godina! Perišić je potrošen..

Francuzi su izgledali nezainteresirano. Ono što me iznenadilo je da nisu duplirali bokove...
Piše: Ivan Gudelj/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 15. listopad 2020. 15:09

Zanimljiv komentar okršaja Hrvatske i Francuske dao je Ivan Gudelj za Slobodnu Dalmaciju, prenosimo ga u cijelosti.

Francuzi su dominirali prvih pola sata. Zabili su rano gol, mogli su i još koji. Mi smo radili ono što su i “ptice na grani znale”, a to je blok. Gledajući ih kako igraju, oni praktički hodajući imaju posjed. Nismo mogli parirati u tom razdoblju - prokomentirao je Ivan Gudelj poraz Hrvatske od Francuske u Zagrebu.

PERIŠIĆ SE POTROŠIO

Nakon toga smo se malo trgnuli, počeli igrati. No, prvo je poluvrijeme zasluženo pripalo Francuskoj. Nismo bili na razini u obrani, a ni tranzicija nije najbolje funkcionirala. Na poluvremenu je izbornik Dalić povukao dobre, logične izmjene.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

 

Postali smo agresivniji i počeli napadati. Imali smo posjed, stvarali prilike. Najviše žalim što nismo imali svježeg Perišića ili nekog drugog na krilu. Vidjelo se da je Ivan potrošen jer je radio velike sprinteve po svojoj strani. Tko zna što bi bilo da je ostao svjež za drugo poluvrijeme.

Vlašić je zabio krasan gol, ali treba pohvaliti Modrića. Pa kako taj čovjek igra s toliko godina!? Trudi se, trči, vidjelo se koliko je želio pobjedu. Francuzi su postali tromiji. Mbappe se nije vraćao, dok je Griezmann šetao. Izgledali su nezainteresirano. Ono što me iznenadilo je da nisu duplirali bokove, što inače rade.

Ali, to je Francuska. Prvo te uspavaju, pa onda bljesnu u polukontru iz koje dobiješ gol. Moraš računati kako će kad-tad imati “svojih pet minuta”.

MISLIŠ DA SI BLIZU, ALI...

Protiv njih uvijek misliš kako si blizu i možeš pobijediti, a na kraju se ispostavi suprotno. Imaju preveliku individualnu kvalitetu na svojoj strani. Pogledajte samo igrače koji njima sjede na klupi, tu bi se mogle složiti dvije konkurentne momčadi.

Mi smo u nastavku bili na visokoj razini, ali oni su nešto posebno. Protiv Francuza nemate luksuz da možete promašivati prigode. Šteta što Kramarić nije zabio. Onakvih prilika protiv jakog suparnika nema mnogo.

Ostaje žal što na kraju nismo izjednačili, ali Francuzi su zasluženo pobijedili. Nama će ove utakmice dobro doći kao priprema za Euro. Važno je da se momčad što bolje uigra. Što se Lige nacija tiče, Francuska će se boriti za prvo mjesto, a pred nama je realnost - borba za treću poziciju.

Linker
15. listopad 2020 15:09