Ivan Perišić

 ALEXEY FILIPPOV Sputnik Via Afp
HNS OBJAVIO

Težak udarac za Vatrene: Ivan Perišić propušta čitavo ljeto s Hrvatskom! Morat će na duže mirovanje

U sjajnoj je formi bio hrvatski krilni napadač do ozljede, posebice u završnici sezone.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. svibanj 2022. 14:48

Dokapetan hrvatske reprezentacije, Ivan Perišić, propustit će okupljanje reprezentacije za lipanjske utakmice u okviru Uefine Lige nacija, objavio je Hrvatski nogometni savez na svojim službenim stranicama.

Perišić je danas obavio pregled magnetskom rezonancijom, nakon kojeg je utvrđeno da će zbog ozljede lista izbivati s travnjaka oko mjesec dana. U stalnom kontaktu s Perišićem bili su izbornik Zlatko Dalić i liječnička služba hrvatske reprezentacije.

Perišić je u izvanrednoj formi zaključio sezonu s Interom s kojim je osvojio Talijanski kup, uz briljantnu izvedbu u finalu, te drugo mjesto u Serie A, u kojoj je zabio osam pogodaka uz sedam asistencija ove sezone. Perišić je za Vatrene nastupio 113 puta (4. na vječnoj ljestvici) uz 32 pogotka (3. na vječnoj ljestvici).

Hrvatska reprezentacija okuplja se u ponedjeljak 30. svibnja, a u lipnju je čekaju četiri susreta u Uefinoj Ligi nacija - protiv Austrije (3. lipnja u Osijeku), Francuske (6. lipnja u Splitu), Danske (10. lipnja u Kopenhagenu) i ponovno Francuske (13. lipnja u St. Denisu).

Linker
19. travanj 2024 14:03