RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
IZBORNIK NAKON REMIJA

Trenutak koji je sve zabrinuo! Dalić otkrio kakvo je stanje s Vatrenim koji je u bolovima izašao iz igre

‘Puno smo prilika promašili. Bilo je dosta trčanja i napada, ali idemo korak po korak‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. lipanj 2021. 20:46

Dalićevi izabranici u prvoj su pripremnoj utakmici uoči Eura protiv Armenije remizirali rezultatom 1:1. Prvi je pogodak postigao slavljenik Ivan Perišić koji je u Velikoj Gorici upisao jubilarni 100. nastup na asistenciju kapetana Luke Modrića.

Vatreni su promašili pregršt prilika, a kazna je stigla u vidu izjednačujućeg pogotka u 74. minuti kada je mrežu silovito zatresao naturalizirani Armenac Wbeymar.

Svi se komentari nakon susreta svode na jedno - hrvatski su nogometaši odigrali sjajno, no moraju poraditi na realizaciji.

Izbornik Dalić je komentirao: "Nisam zabrinut niti nezadovoljan. Puno smo prilika promašili. Bilo je dosta trčanja i napada, ali idemo korak po korak. Brekalo je ozlijedio gležanj, nije ništa opasno i tretirali smo to odmah po izlasku. Šest smo izmjena napravili, samo dvojicu nažalost nisam uspio isprobati. Prvo sam isprobao dvije polušpice u fazi napada, ali brzo ćemo se vratiti na našu standardnu formaciju 4-2-3-1 i nećemo toliko rotirati - rekao je Dalić, pa nastavio:

- Nikola je bio ozlijeđen, to je bio razlog zašto je izašao na poluvremenu. Vidjet ćemo još što sve možemo iskoristiti. Imali smo dovoljno vremena izanalizirati i na Euru ćemo koristiti najbolju momčad. Više nećemo puno mijenjati, nećemo isprobavati, nešto smo i shvatili iz ovoga i više nemamo pravo na eksperimente. Nikad nisam pesimist, vjerujem u ovu reprezentaciju, nikad neću posustati niti odustati. Znam da sada rezultat vara, ali kad dođe vrijeme, bit ćemo pravi. Rezultat nije dobar, htjeli smo otići u boljem ambijenut, ali ništa nas neće pokolebati", jasan je bio Zlatko Dalić.

Linker
21. travanj 2024 20:20