SRDJAN VRANCIC/CROPIX
REPREZENTACIJE U DRUGOM PLANU

U sjeni važnijeg planira se nacionalni kalendar: UEFA ima rješenje, kad ćemo gledati Vatrene?

Zadnje okupljanje Dalićevih izabranika dogodilo se još davno, u studenom prošle godine.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. lipanj 2020. 12:48

Dugo se već čeka srijeda u nogometnom svijetu. Ne samo zato što će se tada utakmicama Aston Ville i Sheffielda odnosno Manchester Cityja i Arsenala vratiti engleska Premier liga, već i zbog toga da će UEFA, krovna nogometna organizacija na kontinentu održati svoju novu sjednicu Izvršnog odbora.

A ona bi, prema svim najavama trebala biti povijesna. Ako ni zbog čega drugog, onda zato što će se na njoj, kako već danima javljaju brojni europski mediji, donijeti odluka o ekstremno brzoj završnici Lige prvaka s kulminacijom u Lisabonu. Sve bi se trebalo ugurati u desetak dana nakon što se odigraju preostali uzvrati osmine finala. Sličan scenarij imat će i Europska liga.

Govorit će se nešto više i o transferima nogometaša, a jedan dio priče trebala bi zauzeti i tema reprezentativnog nogometa. Nacionalne vrste propustile su okupljanje u ožujku, ali i čitavo Europsko prvenstvo za koje nije održan ni baraž. Pod upitnikom je Liga nacija, jer će trebati igrati kvalifikacije za Mundijal, ali i nadoknaditi propušteno.

UEFA želi da se sve odigra do kraja godine, ali je jasno da će klupska sezona koja će početi sa zakašnjenjem krojiti nacionalni kalendar. Reprezentativna stanka bi trebala uslijediti u listopadu i/ili studenom kada bi se, prema nekim procjenama moglo odigrati mnogo utakmica nacionalnih sastava.

Mnogo toga trebalo bi dakle, biti jasnije u sljedećih dan-dva, kada ćemo vjerojatno saznati i informaciju o tome kad će uslijediti novo okupljanje Vatrenih. Zadnje je bilo davno, još u studenom kada smo preko Slovačke vizirali nastup na odgođenom Euru.

Linker
19. travanj 2024 07:33