Gabriel Vidović
 GORAN MEHKEK/CROPIX
DEBITIRAO KOD BIŠĆANA

Upoznali smo novu nadu HR nogometa: ‘Kad ću u Bayernovu prvu momčad? Samo polako, tek mi je sedamnaest‘

‘Messi, Neymar i, naravno, naš Luka Modrić! Ta tri igrača su moji nogometni uzori‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. rujan 2021. 15:33

Mlada hrvatska vrsta Igora Bišćana bez problema je preskočila prvu prepreku na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2023. godine. Azerbajdžan mladim Hrvatima nije mogao ništa, prevelika je razlika u kvaliteti. Naši dečki u ponedjeljak putuju na sjever Europe, gdje 7. rujna igraju protiv Finske.

Na ogledu u Velikoj Gorici bio je zapažen jedan dečko iz dijaspore, Luka Sučić (18), veznjak Salzburga, koji se našao i na popisu Zlatka Dalića, pokazao je izvanredan talent i navijestio sjajnu budućnost. O njemu ste već imali prilike čitati u SN, a ta priča s našim mladim dečkima iz dijaspore je bila najzanimljivija u predvečerje ovih kvalifikacija. Bišćan je u prvom naletu pozvao i Josipa Stanišića (21), dečka koji na desnom beku igra za prvu momčad Bayerna, te Marca Pašalića (20), krilnog igrača koji može igrati i u veznoj liniji, a koji igra za drugu momčad Borussije iz Dortmunda.

Veliki talent

Nažalost, Stanišić i Pašalić su otpali zbog ozljeda, a onda je izbornik pozvao još jednog momka iz Bayerna, Gabriela Vidovića (17). Gabriel igra za drugu momčad bavarskog kluba u četvrtoj ligi. I odmah ga je “aktivirao” protiv Azerbajdžana, mladić koji još nije punoljetan dobio je priliku u završnici i u maloj minutaži pokazao dosta toga, našao se i u dvije odlične prilike, očito se također radi o velikom talentu.

- Rođen sam u Augsburgu, mama i tata su Hrvati rodom iz Bosne i Hercegovine. Tata Zoran je iz Žepča, a majka Marijana iz Kiseljaka. Imam i mlađeg brata Dorijana. I on “lagano” igra nogomet.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX


Kaže da je s tatom još kao klinac stalno igrao nogomet, a onda počeo igrati u svom radnom gradu Augsburgu. U tom klubu proveo je šest godina...

- Već kao dijete zvali su me tri-četiri puta u Bayern, ali tada nisam otišao. U München sam stigao s 12 godina, sad sam već pet i pol godina u Bayernu. Igram na poziciji prednjeg veznog, recimo da sam polušpica. Bio sam već na okupljanju mlade U-17 hrvatske reprezentacije u Španjolskoj, igrao sam za selekciju U-18 i evo me sad u U-21. Kad sam dobio poziv za U-21 selekciju bio sam iznimno sretan i ponosan. Uvijek mi je bila velika stvar bila igrati za Hrvatsku, a činjenica da sam sa 17 godina pozvan u selekciju U-21 čini me još dodatno sretnim.

Bilo je top

Pitamo ga je li se nadao da će odmah na prvoj kvalifikacijskoj utakmici Bišćanove momčadi dobiti priliku? Gabriel je ušao u igri dvadesetak minuta prije kraja umjesto Stipe Biuka.

- Da, sjajno je bilo debitirati odmah. Dobro sam trenirao, negdje sam vjerovao da možda dođe do situacije da odigram svoje premijerne minute. I naravno da sam posebno sretan što se to dogodilo. Imao sam prilika za zabiti, nisam, ali znam da mogu bolje. Zadovoljan sam sa svojim prvim nastupom, da sam zabio pogodak bilo bi još ljepše. Ali, odigrali smo zaista jako dobru utakmicu protiv Azerbajdžana. Ne znamo se svi jer se radi o prvom okupljanju, ali za prvu utakmicu zaista je bilo - top. Šteta što nismo zabili još više pogodaka, na kraju je trebalo biti recimo 5:0 za nas.

image
Gabriel Vidović
PRO SHOTS PHOTO AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA


Pitali smo ga kakve su mu ambicije, ima li kakvih naznaka da bi uskoro iz druge momčadi Bayerna mogao preseliti u prvu?

- Bio sam na pripremama s prvom momčadi Bayerna. Igrao sam tri utakmice za prvu momčad na tim pripremama. Nakon toga sam trenirao još dva tjedna s najboljima, a onda sam se vratio u drugu momčad. A u drugoj momčadi mi ide dobro. U osam odigranih utakmica zabio sam pet pogodaka i ubilježio šest asista.

Finci mogu pasti

Kaže da dobro poznaje i da se druži s našom novom mladom zvijezdom Bayerna, Josipom Stanišićem.

- Dobri smo si, zaista je zaslužio mjesto u prvoj momčadi, radi se zaista o sjajnom igraču ogromne perspektive. Često smo skupa. Kad ću mu se pridružiti u prvoj momčadi? Samo polako, tek mi je sedamnaest...

Kad smo ga pitali koji su mu uzori, odmah je ispalio...

- Messi, Neymar i, naravno, naš Luka Modrić! Ta tri igrača su moji nogometni uzori.

Kako ćemo s Fincima 7. rujna?

- Ako budemo igrali kao što smo igrali protiv Azerbajdžana, vjerujem da ćemo dobiti i Fince - zaključio je Gabriel Vidović.

Linker
24. travanj 2024 07:03