ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
POGLEDAJTE POGOTKE

VIDEO: Kakav šok za Hrvatsku! Mladi Vatreni imali plasman EURO pa sve prosuli u sudačkoj nadoknadi!

Vodila je Hrvatska 1:0 i 2:1, ali na kraju izgubila! Situacija za Bišćanove izabranike sada je teška
Piše: HINA/Sportske novostiObjavljeno: 03. lipanj 2022. 19:52

NORVEŠKA U21 - HRVATSKA U21 3:2 (Botheim 37', Daland 90+1', Larsen 90+5' / Sučić 5', Šimić 79')

DRAMMEN Stadion Maryenlist. Sudac: David Alexander Munro. Pomoćnici: Romme i Ferguson. Četvrti sudac: Atken (svi Škotska). Delegat: Vamos (Mađarska).

NORVEŠKA: Klaesson - Sebulonsen, Daland, Heggheim (od 78. Kolskogen) Hjelde (od 80. Sahraoui) - Vetlesen, (od 80. Christiansen) Arnstad, Hove, Ceide - Larsen, Botheim (od 80. Ejven). Izbornik: Leig Gunnar Smerud.

HRVATSKA: Kotarski - J. Šutalo, Vušković, Soldo - Stanišić (od 46. Hodža), Kačavenda, Sučić (od 89. Smolčić), Krizmanić, Čolina - Šimić, Matanović (od 60. Marin). Izbornik: Igor Bišćan

ŽUTI KARTONI: Soldo (14-preoštar start), Arnstad (47-preoštar start), Ceide 90+6' (preoštar start)

POGLEDAJTE POGOTKE IZ NORVEŠKE:

0:1 Sučić


1:1 Botheim


1:2 Šimić


2:2 Daland


3:2 Larsen


Mlada hrvatska nogometna reprezentacija U21 izgubila je u dvoboju skupine A kvalifikacija za EURO u Dramennu od Norveške s 2-3, primivši dva gola u sudačkoj nadoknadi i time umanjila svoje šanse za plasman u završnicu.

Golove za Hrvatsku zabili su Luka Sučić (5) i Roko Šimić (80), a za Norvežane Erik Botheim (37) , Jesper Daland (90+1) i Jorgen Larsen (90+5).

Hrvatska je izgubila u Norveškoj iako je do 91. minute vodila s 2-1 i bila na pragu izravnog plasmana, da bi potom u sudačkoj nadoknadi primila dva gola i vjerojatno izgubila prvo mjesto u skupini.

Dokraja kvalifikacija Hrvatska gostuje u Estoniji, a Norveška gostuje kod Finske i kod kuće dočekuje Azerbajdžan. U slučaju dvije norveške pobjede, Hrvatska će biti druga u skupini i morat će u baraž.

Mladi Vatreni su poveli u 5. minuti, kada je Kačavenda proigrao Sučića, a igrač RB Salzburga lako pogađa mrežu.

Samo tri minute kasnije Larsen pogađa gredu, a bolju igru Norvežani materijaliziraju u 37. minuti kada Botheim u padu glavom donosi izjednačenje.

U drugom dijelu Norvežani su nastavili s dominacijom, no Hrvatska je u 80. minuti stigla do novog vodstva. Sučić je pronašao u šesnaestercu domaćih Roka Šimića, a on se oslobodio braniča i pogodio za 2-1. U 86. minuti vratar Kotarski brani opasan šut Arstada, a hrvatska obrana ipak nije izdržala jer je u prvoj minuti sudačke nadoknade Norveška poravnala. Nakon ubačaja s kuta Daland je bio najviši i udarcem glavom spriječio da Hrvatska već u ovoj utakmici osigura EURO, a u petoj minuti nadoknade Larsen ostaje neobjašnjivo sam i u gužvi gura loptu u mrežu za veliki preokret i pobjedu Norveške.

Na Euro izravno odlazi samo prvoplasirana momčad u skupini, dok drugoplasirani ide u baraž.

Hrvatska u zadnjem kolu igra u srijedu kod Estonije, koja nikome u osam dosadašnjih utakmica nije zabila ni gol, a niti uzela bod.

Hrvatska vodi s 19 bodova, a Norveška ima 18 bodova i utakmicu manje.


PRIJENOS UŽIVO:

90+5' GOOOOOL! Larsen za 3:2 Norveške! Je li moguće ovo? U nadoknadi smo primili dva pogotka i sada smo jako daleko od Eura... Potpuno sam je ostao Larsen na drugoj stativi nakon ubačaja s desne strane. Pa kako nam se ovo dogodilo...

90+3' Hodža! Dobio je loptu dosta daleko i zaprijetio nakon kontre domaćim vratima, ali obranio je to Klaesson. Kakva luda završnica...

90+1' GOOOOL! Daland je strijelac, Norveška je izjednačila nakon kornera. Nismo sačuvali domaćeg stopera, u sudačkoj nadoknadi novo poravnanje.

90' Norvežani svim silama pokušavaju napasti, čeka nas još 5 minuta sudačke nadoknade.

88' Blokiran sada i Sebulonsenov udarac, bit će to novi korner za domaće. Teško, jako teško sada živi naša obrana...

86' Arnstad! Kotarski opet sjajno brani, novi zicer norveške reprezentacije. Arnstad nam se uvukao iza leđa zadnjem redu, ali drži nas vratar u prednosti.

85' Larsen je opet bio u situaciji da zabije, uklizao je Soldo i spasio situaciju pred golom Kotarskog.

82' Hoće li Hrvatska sada izdržati? Nedvojbeno, čeka je veliki pritisak domaćih do samog kraja...

79' GOOOOOL! Roko Šimić! Kakav ubačaj Sučića s desne strane, nevjerojatno je to izveo igrač RB Salzburga, a Šimić je to zakucao za 1:2.

78' Prve tri izmjene priprema norveški izbornik, ulazimo polako u završnicu dvoboja, korner ima Sučić...

75' Kakva obrana Kotarskog! Umalo je autogol zabio sada Šutalo, ubačena je bila lopta s desne strane, u kaznenom prostoru nije bilo puno ljudi, ali Šutalo je to jako loše vraćao prema Kotarskom koji se morao ispružiti i to iščupati.

73' Šimić! Kakav sprint našeg napadača. Okrenuo je Dalanda i pretrčao pola terena, no udarac mu je na kraju obranio Klaesson.

71' Igra Hrvatska znantno bolje od ulazaka Hodže i Marina, može li Bišćanova momčad u završnici ipak doći do pobjede kojom bi osigurala nastup na Euru?

68' Dobar udarac Čoline, lopta ide u korner, nakon kojeg iz daljine pokušava Sučić, no to ide preko gola.

65' Nova opasnost pred Kotarskim, naš je vratar sada morao izlaziti pred Larsena koji je dobio sjajnu loptu u prostor. Srećom po Hrvatsku, Kotarski je odbio u aut.

63' Krizmanić i Vetlesen bili su u jednom duelu, tražili su domaći navijači kazneni udarac, no nije se oglašavao škotski sudac Munro.

61' Nova promjena u hrvatskim redovima, umjesto Matanovića ušao je Antonio Marin.

58' Dobar pokušaj Kačavende sada, obranio je to Klaesson. Prvi je to pokušaj mladih Vatrenih u nastavku utakmice. Odmah potom uslijedio je i drugi, s još manje preciznosti.

55' Larsen! Dobio je loptu norveški napadač pored naših stopera, no nije je najbolje zahvatio pa je samim time posao Kotarskom bio bitno olakšan. No, moglo je biti jako opasno.

53' Razdoblje igre u kojem nema previše akcije na terenu. Sada su Norvežani ti koji drže loptu, naša je obrana na konstantnom testu.

50' Prvi žuti i za domaće večeras, zaradio ga je Arnstad.

48' Vušković je probao iz slobodnjaka, nije to bilo opasno za domaće. Najava je to nešto opasnije, agresivnije Hrvatske. Naravno, mora se Norvežanima odgovoriti barem istim pristupom.

46' Prva promjena kod Hrvatske, ulazi Veldin Hodža umjesto Josipa Stanišića, to će značiti i promjenu formacije za Bišćanove izabranike.

POLUVRIJEME: 1:1 je u Drammenu nakon prvih 45 minuta, dosta velik je posao pred našim mladim reprezentativcima. Poveli su vrlo rano, no domaćin je našao način da izjednači.

43' Hoćemo li vidjeti još koji pogodak do kraja prvog dijela? Posao je opet na početku za Hrvatsku, ali i remi je danas vrlo dobar rezultat. On bi nas, uz pobjedu protiv slabašne Estonije kod kuće u zadnjem kolu, odveo na Euro.

39' Imao je Kotarski loptu kod pogotka Norveške na ruci, no udarac Botheima bio je prejak. Bili su domaći znatno bolji u zadnjim minutama, zasluženo su izjednačili. I nakon gola zaprijetio je Vetlesen, išao je taj udarac izravno u Kotarskog.

37' GOOOOL! Izjednačenje u Drammenu, Botheim je zabio za 1:1. Ubačaj Hovea s lijeve strane sjajno je glavom zahvatio Botheim, nije mogao Kotarski to braniti...

34' Navijača na stadionu u Drammenu nema puno, jasno se čuju svi savjeti Igora Bišćana i njegova stručnog stožera za hrvatske igrače s klupe.

32' Čolina je nakon jednog hrvatskog kornera dobio loptu na desnoj strani, no bila mu je prejaka pa je izašao izvan terena.

30' Opet su domaći pojačali, bit će važno sada da hrvatska obrana ne popusti pod pritiskom. Pucao je sada Vetlesen, otišla je lopta pored gola. Nije to bilo precizno, Kotarski nije niti trebao reagirati.

26' Norvežani su prijetili, bili nešto ofenzivniji u minutama nakon primljenog pogotka, sada se Hrvatska, naoko konsolidirala u potpunosti i kontrolira tijek igre.

22' Sučić je sada opalio izvana nakon dugotrajne akcije mladih Vatrenih, otišla je lopta preko domaćih vratiju.

19' Kakva obrana Kotarskog! Arnstad je ubacio s lijeve strane, visoko u petercu skače Larsen, ali vratar Gorice to prekrasno čupa ispod grede i odbija u korner za domaće.

15' Norvežani su zaigrali malo bolje, jasno, sada moraju napasti i pokušati izjednačiti. No, jednu je pogrešku domaćeg stopera umalo iskoristio Matanović. Prilikom vraćanja lopte vrataru Klaessonu, on je ipak stigao otkloniti opasnost.

13' Žuti karton sada je zbog jednog prekršaja dobio Nikola Soldo, Norvežani će imati slobodan udarac iz dosta opasne pozicije za dobar ubačaj.

10' Kada se branimo, branimo se s petoricom odostraga, a onda u napadu kreće velika transformacija. Ona je zasad urodila plodom, Hrvatska vodi...

7' Greda! Odmah su Norvežani mogli uzvratiti. Larsen je uzdrmao gredu nakon dobre akcije, domaći su tražili da to bude pogodak, pitanje je je li lopta cijela prešla crtu... Pogodak nije dosuđen, VAR-a inače nema, to je ono konačno, igra se dalje.

5' GOOOOOL! Vodi Hrvatska, zabio je Sučić! Krasan posao obavio je Roko Šimić, okrenuo se u kaznenom prostoru i preko Kačavende uposlio Sučića koji zabija iz blizine za 0:1.

4' Prekršaj nad Matanovićem, novim igračem u postavi Igora Bišćana, osjetio je udarac u rame, ali sve će biti u redu, brzo će moći nastaviti s igrom.

2' Znamo da je kliše, ali uvodni period protiče kroz ispipavanje bila sudionika na terenu. Igra se na umjetnoj travi u Drammenu, treba se i na to prilagoditi.

18.00 Utakmica je počela.

17.50 Deset je minuta do početka dvoboja. Čekamo početni udarac, čisto da vidimo kako Igor Bišćan zamišlja taktiku, barem za početne minute.

>>> Norveška trenutno ima četiri boda manje, ali i utakmicu manje od hrvatskih nogometaša. Ovo je njihov sastav..

>>> Stigli su sastavi za današnju utakmicu! Kod Hrvatske, trebalo bi to biti na treningu uvježbavanih 3-5-2 sa Šimićem i Matanovićem naprijed. Novo lice je Krizmanić, na klupi je ostao Antonio Marin.

Linker
24. travanj 2024 12:54