RONALD GORSIC/CROPIX
MRŠAVI BOD

VAR nam je opet uzeo dušu, obrana i vratar su griješili, ali ovo je glavni razlog zašto nismo dobili

Kramarić je previše toga prosuo, a ni Perišić nije bio na razini na kojoj smo navikli od njega...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. listopad 2021. 23:47

Peče što je Hrvatsku sasjekla reprezentacija koja je ostala bez šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo, s izbornikom koji je ispucavao zadnji žeton, s igračima od kojih bi Zlatko Dalić malo koga "unovačio" u hrvatski dres, ali ništa nas nije zaboljelo kao nepriznat pogodak Nikole Vlašića. Već smo proslavili, a onda je VAR kazao "neće moći ove noći“. Nikako Vatreni nemaju sreće s VAR-om, još od Rusije "šiba" nam loše vijesti, uzeo nam je srce i dušu i ne staje.

No dok bi VAR trebao biti samo korektor sudačkih nepreciznosti, i žalbe na njega najčešće imaju emotivan karakter, i koliko god će neki reći da su pobjedu prosuli obrana i vratar s nekoliko pogrešaka, ključ rezultata 2:2 ipak je u nedostatku hrvatske realizacije.

Dalićeva je momčad dominirala kao rijetka kada, Slovaci su stenjali pred naletima Vatrenih i zato su presudan dio hrvatskog neuspjeha - propuštene šanse. Andrej Kramarić, taj odlični napadač koji je dao jedan gol i djelovao raspoloženo, imao je osam udaraca, nekoliko zapucanih prilika i vratnicu u završnici prvog dijela. Previše je toga prosuo.

Nikola Vlašić natjerao je gostujućeg braniča da i u drugom poluvremenu pogodi stativu svojeg gola, te dvije vratnice najslikovitija su karakteristika utakmice u kojoj je od juriša Vatrenih na Mundijal ostala - stativa.

Nisu to samo pehovi u jednoj utakmici, to je i upozorenje za dodatni angažman u studenom da Rusija ne sruši Hrvatsku. Slovačka ju je načela, trebala bi to biti opomena.

Kad se zabiju dva gola to načelno nije malo, ali Hrvatska još jednom u bitnoj utakmici nije bila na realizatorskoj razini jer napravila je puno više nego što je naplatila. Ne, nije napad izdvojeni krivac, no te su utakmice škakljive, kad se olako primaju golovi treba zabijati da se dođe do cilja. Zato su te stative i te neiskorištene šanse najbolniji događaji susreta. Uz pogodak kojeg nije bilo zbog zaleđa i intervencije VAR-a.

Ovaj put Ivan Perišić nije zabio u Gradskom vrtu, čak nije ni odigrao utakmicu na kakvu je Hrvatska od njega navikla i to je također jedan od razloga što rezultat nije u skladu s očekivanjima. On je pretjerano važan da se ne bi osjetilo.

U prvih sedam kvalifikacijskih susreta hrvatska je reprezentacija zabila 11 pogodaka. Kad se zna da su po tri dobili Malta i Cipar, ekipe s dna skupine, nije puno. Imat će Vatreni još dosta posla da urede napad jer koliko je god bilo prilika, često se i gušio. Opet. dvije stative i sve te mogućnosti, dovoljno je za žaljenje....

Linker
24. travanj 2024 11:45