KENZO TRIBOUILLARD Afp
VRUĆA TEMA

Vatreni na naslovnici engleskog dnevnika: ‘Hrvati još nisu klečali, barem ne njihova seniorska momčad!‘

Engleski igrači ipak nastavljaju s praksom unatoč ‘negodovanju navijača‘
Piše: SNObjavljeno: 09. lipanj 2021. 21:06

Jedna vijest o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji danas je osvanula na naslovnici Daily Maila i Englezi su joj dodijelili puno pozornosti.

U nedjelju, u 15 sati, obje će reprezentacije međusobnim susretom otvoriti svoj nastup na nadolazećem Euru, stoga nas nimalo ne čudi da su Vatreni jedna od glavnih tema na 'Otoku', ali ovoga puta u prvom planu nisu bile nekakve taktičke zamisli ili, recimo izjave, već informacija da hrvatski igrači neće klečati u znak podrške pokretu Black Lives Matter (BLM).

Vatreni, za razliku od igrača Belgije, to nisu napravi ni uoči početka posljednje provjere za Euro, a izgleda kako neće ni ovoga puta.

"Igrači Garetha Southgatea obećali su da će i dalje klečati prije svake utakmice na ovom turniru, unatoč negodovanjima navijača tijekom dva susreta koja su odigrali protiv Austrije i Rumunjske. U nedjelju igraju na Wembleyu protiv Hrvatske, ali njihovi protivnici ostat će na nogama pred sam početak utakmice", stoji u tekstu Daily Maila.

Ugledni engleski dnevnik se poziva na ugledni The Athletic koji pak navodi da je glasnogovornik hrvatske nogometne prezentacije, Tomislav Pacak, rekao kako igrači to nisu dužni učiniti jer to nije dio UEFA-ina protokola, ali i da je europsko upravno tijelo, između ostalog, protiv miješanja politike i sporta.

"Hrvati još nisu klečali, barem ne ona seniorska momčad, iako je njihova U-21 reprezentacija to napravila uoči svoje utakmice s Englezima na ovogodišnjem Europskom prvenstvu", dodao je autor članka na Daily Mailu.

Linker
24. travanj 2024 02:55