Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
OKRŠAJ U MAĐARSKOJ

VATRENI OTPUTOVALI ZA BUDIMPEŠTU! DALIĆU I HRVATSKOJ SE VRAĆAJU DVA VELIKA ADUTA 'Spremni su i igrat će od prve minute, a vraća nam se i Lovren'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. ožujak 2019. 17:56

Hrvatska je kvalifikacije za Euro 2020. otvorila pobjedom na Maksimiru protiv reprezentacije Azerbajdžana (2:1), a sada joj slijedi okršaj protiv Mađarske u gostima. Vatreni su već otputovali prema Budimpešti gdje će sutra odraditi trening i standardne obaveze prema medijima.

Nakon sinoćnje utakmice s Azerbajdžanom, novi važan ispit za svjetske doprvake slijedi već u nedjelju u Budimpešti. Vatrene će dočekati Mađarska, reprezentacija koja ne spada u svjetski i europski vrh, ali može biti vrlo neugodna u slučaju da je se ne shvati maksimalno ozbiljno. Kao uostalom i svaka malo ozbiljnija europska selekcija.

- Nakon prospavane noći još sam zadovoljniji s utakmicom protiv Azerbajdžana jer je bila jako teška, ali smo dobro odgovorili. Strpljivo smo čitavih 90 minuta gradili tu pobjedu iako je bilo neočekivano teško nakon prvog gola. Malo smo se više i potrošili, nadam se da će se u momčad vratiti Brozović i Rebić jer su se oporavili, imali su više vremena za odmor, a vraća nam se i Lovren i sigurno ćemo biti čvršći za Mađarsku - kazao je izbornik Zlatko Dalić uoči puta u Mađarsku.

Zagreb, 110618.
Medjunarodna zracna luka Zagreb.
Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.
Na fotografiji: Zlatko Dalic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
Dalić

Jasno, aktualna je Mađarska miljama daleko od ‘’Lake konjice’’ predvođene velikim Ferencom Puskasom, koja je sredinom prošlog stoljeća oduševljavala nogometni svijet, ali svejedno treba biti oprezan.

- Izgubili su, ali nisu igrali loše, dobra je to momčad i vrući stadion. Mi idemo tamo na krilima ove pobjede. Brozović i Rebić su spremni i sigurno počinju utakmicu. Mi smo favoriti kako god da se postavili, svi će na nama graditi svoj imidž i tražiti bodove, ali mi znamo svoje mogućnosti. Imali smo u utakmici protiv Azerbajdžana četiri debitanta, ali smo slavili. Mi znamo svoje kvalitete.

Utakmica Mađarske i Hrvatske na budimpeštanskoj Groupama Areni igra se u nedjelju, 24. ožujka s početkom u 18:00 sati, a vrata stadiona otvaraju se u 16:00 sati.

Rezultati by SofaScore

Linker
17. travanj 2024 07:34