ODD ANDERSEN
SVJETSKI MEDIJI

‘Važan član epske generacije, perjanica Vatrenih, ali zbog jedne stvari bilo je jasno da će otići...‘

Mediji diljem svijeta osvrnuli su se na odluku Ivana Rakitića da se oprosti od reprezentacije.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. rujan 2020. 16:38

Mnogi su svjetski mediji popratili vijest da se Ivan Rakitić oprostio od hrvatske reprezentacije. Nisu ulazili u preveliki opis karijere i komentare što će to značiti za hrvatsku reprezentaciju, no poneki epitet ipak su mu znali 'prišiti'.

- Bez sumnje bio je jedna od perjanica hrvatske reprezentacije i Zlatka Dalića na putu do finala Svjetskog prvenstva u Rusiji - piše španjolski Sport, istaknuvši, naravno, da je Rakitić godinama bio stup Barcelone, a odnevno opet igrač Seville.

- Zadnju utakmicu za reprezentaciju odigrao je prije 11 mjeseci, pa je, zapravo, već i ranije bilo poznato da će se oprostiti od Hrvatske, ali službeno je svoje pismo poslao u ponedjeljak. Ostat će sa 106 nastupa i 15 golova upisan zlatnim slovima u povijest hrvatske reprezentacije kao dio momčadi koja je u Rusiji stigla do finala i koju je pobijedila jedino Francuska - napisao je seviljski ABC.

- Ivan Rakitić upravo je završio reprezentatvnu karijeru. Sa 106 nastupa i 15 golova igrao je 13 godina za Hrvatsku, a bio je dijelom epske generacije koja je igrala protiv Francuske finale Mundijala - piše ugledni francuski L'Equipe.

I mnogi drugi mediji pišu o nejgovom umirovljenju, ipak je Rakitić donedavna zvijezda Barcelone i reprezentativac svjetskih doprvaka, informaciju su prenijeli mediji diljem svijeta.

Linker
20. travanj 2024 09:18