Ronald Gorsic / CROPIX
VATRENI VIKEND

VELIKI DAN VATRENIH ZVIJEZDA: 4 DANA PRIJE OKRŠAJA NA POLJUDU NASTUPA ČAK 14 REPREZENTATIVACA Evo s kime sve igraju Dalićevi izabranici ovoga vikenda

HRVATSKA Čak 14 od 20 Vatrenih inozemaca u akciji su u nedjelju
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 05. listopad 2019. 16:13

Sljedeći je tjedan namijenjen reprezentacijama, tako da u ponedjeljak ni u jednom elitnom rangu u Europi na rasporedu neće biti ligaških dvoboja. Svi će hrvatski reprezentativci tako u akciju danas i sutra, pa nakon toga krenuti prema domovini, gdje je njihovo okupljanje zakazano do 13.30 u ponedjeljak u hotelu Lav u Splitu.

Nesklon raspored

Sedmorica s užeg i širog popisa Zlatka Dalića za listopadske sudare s Mađarskom i Walesom članovi su tri hrvatska prvoligaša, Dinama, Hajduka i Osijeka. Sva tri kluba svoje će utakmice u Prvoj HNL odraditi u subotu i nakon toga njihovi će reprezentativci uživati u blagodatima slobodne nedjelje. No radna nedjelja rezervirana je zato za čak 14 od ukupno 20 Dalićevih izabranika koji za život zarađuju u inozemstvu. Uoči možda i presudnih dvoboja kvalifikacija sigurno bi bilo bolje da ih je više u akciji u subotu, ali ligaški raspored to nije dopustio.

Klubovi trojice reprezentativaca koji su u Engleskoj igraju danas. No Lovre Kalinić ove sezone nijednom nije bio ni na klupi Aston Ville, koja u Premier ligi danas gostuje kod Norwicha, a nijednu minutu u istom natjecanju nema ni Dejan Lovren u dresu Liverpoola, koji će dočekati Leicester. U Championshipu, drugom engleskom razredu, na vratima Lutona nezamjenjiv je Simon Sluga. On danas gostuje kod Derby Countyja, kluba koji je bio vrlo zainteresiran za njegovo dovođenje iz redova Rijeke, ali je na kraju izgubio u utrci s Lutonom.

U još tri lige Petice danas će zaigrati hrvatski nogometaši. Ivan Perišić, najavljen u udarnom sastavu Nike Kovača, s Bayernom dočekuje Hoffenheim, u čijem kadru i dalje nema nedovoljno spremnog Andreja Kramarića. Talijanski mediji najavljuju da bi Ante Rebić mogao krenuti u početnih 11 posrnulog Milana kod Genoe, a Luka Modrić s Real Madridom dočekuje Granadu.

U nedjelju će Vatrenih biti po cijeloj Europi, od Danske do Turske, od Škotske do Rusije... Zanimljivo je da će čak desetorica Dalićevih reprezentativaca utakmice igrati na domaćem travnjaku. Mateo Kovačić s Chelseajem gostuje kod Southamptona, Tin Jedvaj s Augsburgom u Mönchengladbachu, Marko Rog s Cagliarijem kod Rome, a Karlo Bartolec u velikom danskom derbiju s FC Kopenhagenom kod Bröndbyja. Svi ostali bit će sa svojim klubovima domaćini.

Na rasporedu je nekoliko vrlo intrigantnih dvoboja čiji će sudionici biti hrvatski reprezentativci. Domagoj Vida s Bešiktašem dočekuje lidera turskog prvenstva Alanyaspor, dok loša vijest stiže iz Belgije gdje u nedjelju igraju prvoplasirani Club Brugge i trećeplasirani Gent. Informacije govore da Mateja Mitrovića zbog ozljede neće biti u domaćem sastavu.

Vatreno u Italiji

Veliki derbi igra se i u Španjolskoj, gdje Barcelona dočekuje Seville. Bit će vrlo zanimljivo, i za Dalića vrlo važno, vidjeti hoće li i kakvu će minutažu Ernesto Valverde dati Ivanu Rakitiću u sudaru s njegovim bivšim klubom za kojeg je u karijeri odigrao 149 utakmica.

Najvatrenije će biti u Italiji, gdje je na rasporedu Derby d’Italia. Inter u Milanu u sudaru dva najozbiljnija pretendenta za scudetto dočekuje Juventus. S jedne strane Marcelo Brozović, s druge Aaron Ramsey. Sudar dvojice sjajnih veznjaka kao predigra za ono što ih čeka točno tjedan dana kasnije, kad će se u Cardiffu sudariti Wales i Hrvatska.

Gdje su ovaj vikend hrvatski reprezentativci

U akciji u subotu

Dominik Livaković, Dino Perić,

Mislav Oršić, Bruno Petković

(Dinamo - Slaven Belupo)

Filip Bradarić, Mijo Caktaš

(Hajduk - Varaždin)

Mile Škorić (Osijek - Gorica)

Lovre Kalinić (Norwich - Aston Villa)

Simon Sluga (Derby - Luton)

Dejan Lovren (Liverpool - Leicester)

Ivan Perišić (Bayern - Hoffenheim)

Luka Modrić (Real Madrid - Granada)

Ante Rebić (Genoa - Milan)

U akciji u nedjelju

Mateo Kovačić (Southampton - Chelsea)

Domagoj Vida (Bešiktaš - Alanyaspor)

Dario Melnjak (Rizespor - Trabzonspor)

Tin Jedvaj (Borussia M. - Augsburg)

Josip Brekalo (Wolfsburg - Union Berlin)

Borna Barišić (Rangers - Hamilton)

Matej Mitrović (Club Brugge - Gent)

Karlo Bartolec (Bröndby - FC Kopenhagen)

Ivan Rakitić (Barcelona - Sevilla)

Nikola Vlašić (CSKA Moskva - Rostov)

Milan Badelj (Fiorentina - Udinese)

Marcelo Brozović (Inter - Juventus)

Mario Pašalić (Atalanta - Lecce)

Marko Rog (Roma - Cagliari)

Linker
24. travanj 2024 13:28