DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
IZBORNIKOVA PRESICA

Zlatko Dalić najavio i otkrio neke promjene za Maltu: ‘To ne znači da podcjenjujemo suparnika...‘

"Neće igrati Modrić, a vidjet ćemo što će biti sa Perišićem i Brozovićem", rekao je izbornik
Piše: Dražen Antolić, HinaObjavljeno: 29. ožujak 2021. 20:31

Izbornik Zlatko Dalić na press konferenciji je najavio utakmicu s Maltom.
- Čeka nas utakmica u kojoj tražimo tri boda, nesumnjivo smo favoriti jer smo bolji u svim segmentima igre. Protivnik nam može napraviti problem kroz borbenost ali ne smijemo ih podcijeniti. Vodili su protiv Slovačke 2-0, s Rusijom su imali aktivan rezultat do zadnje minute", rekao je Dalić, istaknuvši kako promjene u sastavu za sutrašnju utakmicu ne znače da podcjenjuje suparnika.

Koga će od igrača odmoriti?
- Neću ih štedjeti zato što bih podcijenio suparnika, nipošto, ne smijemo ih podcijeniti, ali oni su premoreni, igrali su dvije utakmice u tri dana. Neće igrati Modrić, koji će biti za početak na klupi, vidjet ćemo što će biti s Perišićem i Brozovićem. Krenut ćemo s Juranovićem i Melnjakom, Vrsaljko se dosta potrošio, isto i Barišić, Kramarić je čim je ušao krivo stao i pustili smo ga doma da se liječi. Budimir će biti u špici jer nemamo drugog napadača.Još ćemo vidjeti kod stopera u kakvom su stanju Lovren i Vida, ali tko god da bude igrao morat će dati maksumum, nije da smo puni sampopuzdanja. Luku ću koristiti ako budem trebao", pojasnio je promjene u sastavu Dalić.

Modrićev 136. nastup?
- Nadam se da neće trebati ući jer već u nedjelju ga čeka utakmica Reala, ali meni je najvažnija reprezentacija i koristit ću ga bude li nužno.

Malta je zabila tri u dva kola.
- Očito ih Slovačka nije shvatila ozbiljno, imaju jako dobro i brzo desno krilo.

Na konferenciji je od igrača bio Milan Badelj koji smatra da Vatreni protiv Malte moraju na terenu pokazati zajedništvo.

"Očekujemo tip utakmice u kojem će se od nas tražiti da budemo pravi i da inzistiramo na načinu na koji mislimo da je pravi, da se probije bunker. Kretanje u prazan prostor, traženje dubine koju će oni minimalizirati. To su smjernice koje moramo pratiti", najavio je utakmicu Badelj.

"Moramo pronaći tu kompaktnost i zajedništvo na terenu, moramo biti ekipa 90 minuta, bitno je da budemo ekipa u svakom trenutku utakmice", kazao je Badelj dodavši da hrvatsku reprezentaciju očekuje tvrda utakmica.

"U principu kada se ekipe zatvore, to onda nisu neki spektakli, to su tvrde utakmice u kojima je jako bitno postići taj prvi pogodak. Poželjno je da dođe što prije. Reprezentacije koje su se naviknule godinama braniti, one ne ulaze u paniku i probleme ni kada ne gube 1-0 ili 2-0", rekao je Badelj.

Linker
23. travanj 2024 18:39