JONATHAN NACKSTRAND Afp
RIJEČ IZBORNIKA

Zlatko Dalić nakon remija: ‘Zadovoljan sam sa svime osim s činjenicom da smo osvojili jedan bod‘

‘Kad osvojimo bod na gostovanju kod jednog od najvećih suparnika za prvo mjesto to je dobro‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. rujan 2021. 23:30

Vatreni su u kvalifikacijama za SP 2022. u Kataru remizirali u Moskvi 0:0. U utakmici 4. kola skupne H Rusi mogu biti zadovoljni 'nulom' iako su i oni u nekoliko navrata opasno zaprijetili.

Izbornik Zlatko Dalić dao je svoje viđenje rovovske moskovske bitke:

- Zadovoljan sam sa svime osim s činjenicom da smo osvojili jedan bod. Pokazali smo karakter, dobar gard, igrali smo dobro, bili kompaktni, dobro smo trčali, nedostajalo nam je više šansi, u završnici nismo bili najopasniji, ali ostalo je sve bilo dobro. Kad osvojimo bod na gostovanju kod jednog od najvećih suparnika za prvo mjesto to je dobro, iako nisam zadovoljan što je to samo bod, a ne tri.

Konstatirao je:

- Dečkima čestitke za trku i agresiju, imali smo dosta problema i prije samog susreta. Ostali smo bez Gvardiola, ali idemo dalje.

Dalić je u nastavku uveo Oršića i Livaju, ali nije bilo dovoljno za pogodak odluke...

- Kad nismo dali gol, onda možemo reći da je falilo igre prema naprijed. Nismo imali dovoljno okomitosti ni dubine, a protivnik je bio zgusnut i agresivan. Stvarali smo opasnosti preko bokova, ali falilo je konkretnosti. Postavili smo se s Brozovićem, Kovačićem i Pašalićem koji je bio ispred njih dvojice, Perišić je bio polulijevo, Kramarić poludesno. Znali smo kako se pripremaju za nas i htjeli smo ih iznenaditi - rekao je Dalić nakon dvoboja u Moskvi.

Linker
17. travanj 2024 04:03