GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
POVRATNICI MEĐU VATRENE

Zlatko Dalić odlučio: Bruno Petković i Lovro Majer ponovno su u hrvatskoj reprezentaciji!

Izbornik može naknadno u nacionalnu vrstu uzeti i igrače koji nije dobio ni poziv niti pretpoziv
Piše: Dražen Antolić/SNObjavljeno: 07. studeni 2021. 17:43

Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, uputio je naknadne pozive Bruni Petkoviću i Lovri Majeru za utakmice protiv Malte i Rusije, objavio je HNS.

Petković i Majer priključit će se tako okupljanju reprezentacije zakazanom za ponedjeljak 8. studenoga u Zagrebu. Petković je za Vatrene nastupio 19 puta uz šest postignutih pogodaka, dok Majer za seniorsku reprezentaciju ima upisana dva nastupa.

Lovro Majer vraća se u reprezentaciju za što mu je trebalo posebno odobrenje Rennesa jer Zlatko Dalić zvao ga je tek danas, a nije ga stavio ni na pretpoziv. Po pravilima FIFA-e izbornik može naknadno u nacionalnu vrstu uzeti i igrača koji nije dobio ni poziv niti pretpoziv, ukoliko se njegov klub s time složi.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Majer je ponovno u hrvatskoj A reprezentaciji zbog problema s ozljedom Luke Sučića koji je izašao prije kraja utakmice RB Salzburga u subotu. Tako je Sučić postao upitan. No, Majer je već ranije bio među Vatrenima, a njegov najznačajniji potez je izvedeni slobodan udarac nakon kojeg je Marcelo Brozović zabio za 1:0 pobjedu nad Slovačkom u Bratislavi.

Plemeniti veznjak ima formalno dva nastupa za Vatrene, prvi je bio još 2017. godine s Meksikom u Los Angelesu, gdje je uglavnom igrala ekipa HNL-a. Pod Dalićem je odradio spomenutih šest minuta u Slovačkoj. U listopadu ga zbog ozljede nije bilo. U međuvremenu se vratio u ekipu Rennesa i ulazio s klupe u francuskom prvenstvu te jednom u Konferencijskoj ligi, dok je u četvrtak s Murom u Europi igrao svih 90 minuta.

Majer je igrač koji može podnijeti teret dijela minutaže Luke Modrića, ukoliko izbornik ne bi kapetana koristio dvaput po 90 minuta, što je moguće....

Linker
19. travanj 2024 02:29