Andrej Kramarić i Borna Barišić
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
OKRŠAJ SA ŠVICARSKOM

Rješenje Zlatka Dalića: Raspucani Kramarić i Barišić završili na tribini, Bradariću nova uloga na krilu

Uoči prijateljske utakmice sa Švicarskom, izbornik je dvojicu igrača morao izostaviti sa popisa
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. listopad 2020. 17:15

Zlatko Dalić je u St. Gallenu okupio 25 igrača, no čak i u prijateljskim utakmicama u zapisniku mogu biti 23. Dvojica su morala biti određena da susret gledaju s tribine. Kako imaju i neke manje poteškoće s ozljedama to su Andrej Kramarić i Borna Barišić.

Na obojicu izbornik računa za početni sastav za nedjeljnu utakmicu sa Švedskom u Ligi nacija.

Štoviše, Kramarić je danas igrač oko kojeg se vrte mnoge priče u hrvatskom nogometu. Dvoboj sa Švicarskom ionako je predviđen za igrače iz drugog plana, Kramarić i Barišić pripremit će se za bitnije susrete.

Domagoj Bradarić na lijevom krilu, Melnjaku na beku još jedna šansa

Zlatko Dalić ponudio je u St. Gallenu miks iskustva i mladosti, pritom očekivano u prvi sastav nije stavio "senatore“ Modrića, Perišića, Brozovića, Lovrena, a Kramarić i Barišić su čak završili na tribini. No izbornik je ipak priredio jedno malo iznenađenje.

Domagoja Bradarića stavio je na lijevo krilo. Radi se o braniču francuskog Lillea koji je ofenzivno jak i nekad je znao igrati krilo, no Bradarić se u reprezentaciji želi u prvom redu nametnuti kao branič.

Upravo na toj poziciji izbornik može vidjeti što je objektivno za očekivati od njega. Međutim, Dalić je na beku još jednom šansu dao Melnjaku, a s Bradarićem nije čekao drugo poluvrijeme da ga uvede umjesto defenzivca Rizespora, nego ga je gurnuo u napad. Na taj način Mislav Oršić ostao je bez pozicije u startnoj postavi.

Kako je utakmica sa Švicarskom prijateljska i kako su u fokusu dvoboji Lige nacija sa Švedskom i Francuskom, znalo se da će postava biti "šarena“, da Vatreni neće htjeti potrošiti energiju ključnih ljudi.

U prvom sastavu je kao kapetan startao Domagoj Vida, očito je Dalić htio vidjeti kako će djelovati jer Vida ima problema s formom u Bešiktašu. Dominik Livaković je stao na vrata od prve minute. Izbornik je mogao dati šansu Slugi, koji je vrlo malo branio u reprezentaciji, no odlučio se za golmana koji mu ulijeva najveću sigurnost, a jasno je da vratari mogu bez problema igrati svaka tri dana.

U napadu se ponovno kao starter pojavio Bruno Petković, nakon kritika koje je dobio od izbornika u rujnu. Opcija je bila da krene Ante Budimir, novi napadač Osasune koji je čekao debi, možda je razlog što nije tako i činjenica da Budimir još nije imao nijedan nastup ove sezone i da je tek u ponedjeljak riješio transfer.

Već sutra navečer na Hitrec-Kacianu

Vatreni u četvrtak u 11 sati imaju let iz St. Gallena u Zagreb, a već u 19 sati će odraditi trening na Hitrec-Kacianu. Na istom mjestu trenirat će i u petak dok će u subotu od 19 sati izaći na glavni teren na maksimirskom stadionu. U Zagrebu će ostati do srijede.

Nakon utakmice sa Švedskom u nedjelju u 18 sati u Ligi nacija, u srijedu imaju novi dvoboj u tom natjecanju sa svjetskim prvacima Francuzima u 20.45. Između Švedske i Francuske još će dvaput trenirati, u ponedjeljak na Hitrec-Kacianu od 19 i u utorak na Maksimiru od 19.30.

Linker
19. travanj 2024 06:04