ADRIAN DENNIS
POGLEDAJTE NOVI SASTAV

Zlatko Dalić promijenio plan za Francusku! Tri nove izmjene, legendarni Vatreni ispao iz početne postave!

Po prvi put je starter iz finala Svjetskog prvenstva završio na klupi u dvije službene, vezane utakmice
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. listopad 2020. 15:19

Zlatko Dalić još jednom je iznenadio sa sastavom, večeras za Svjetske prvake Francuze šalje sljedeću postavu: Livaković - Uremović, Lovren. Ćaleta-Car, Barišić - Badelj, Modrić - Perišić, Vlašić, Pašalić - Petković.


Hrvatski izbornik najavio je da će odmoriti igrače koji su imali dva nastupa, a prije toga igrali i za klubove, trebalo se raditi o Brekalu, Melnjaku i Ćaleta-Caru. No, ipak je na kraju odlučio da Ćaleta-Car ostaje u obrani, nije vratio u sastav Domagoja Vidu. S time se može reći da je stoper Marseillea, koji je protiv Francuske igrao i na Stade de Franceu istisnuo srebrnog iz Rusije. Vida je tako postao prvi Dalićev reprezentativac, starter iz finala Svjetskog prvenstva koji je u kadru, a sjedi na klupi u dvije vezane utakmice. I to službene i bitne. Izgubio je mjesto u početnoj postavi.


Zna se da su se Subašić i Mandžukić oprostili nakon Rusije, Rakitić je to napravio nedavno, Strinića nije bilo prvo zbog ozljede, a potom što nigdje ne igra, Vrsaljko i Rebić su također ozlijeđeni.... Svi ostali Srebrni koji mogu igrati redovito su starteri, osim ako ih Dalić nije poštedio. Uremović i Lovren nisu bili sporni, a Barišić se po najavio vrati u prvi plan.


Mateo Kovačić dobio je sina u ponedjeljak navečer, možda je i to utjecalo što je Dalić povjerenje dao Badelju. No, u opreznijem načinu igre kakav Hrvatska za danas planira, zatvorenijem i bez jurnjave, izbor Badelja kao klasičnog zadnjeg veznog ima rezona. Koliko je god točno da će nakon dužeg vremena igrati tako jaku utakmicu za reprezentaciju. Luka Modrić i Nikola Vlašić, dakako, nisu bili pod znakom pitanja.


Andrej Kramarić zbog ozljede ponovno neće startati, a mjesto u ofenzivi nije dobio Domagoj Bradarić, kao lijevo krilo što su mnogi mediji pretpostavljali, nego Mario Pašalić. Dalić se odlučio za iskusnijeg igrača i bit će zanimljivo vidjeti kako je točno zamislio njegovu ulogu. Pašalić u nogam ima velike utakmice, no to je najveća u kojoj će startati u dresu reprezentacije. Atalantini igrači su na cijeni, igraju u mnogim jakim nacionalnim momčadima. Bruno Petković opet je centarfor.


Kako je UEFA od listopadskih utakmica ponovno dopustila pet zamjena Kramarić bi mogao ući s klupe, a ostalo ovisi o rezultatu. Didier Deschamp igrao je 4-4-2 u rombu zadnje dvije utakmice. Čeka nas zanimljivo taktičko nadigravanje...


Hrvatska će biti drugačija i s novom strategijom nego inače protiv Francuza. U Moskvi i dijelom u St. Denisu je šarmirala, ali je glatko izgubila. Je li ovo Dalićeva dobitna kombinacija?

Linker
17. travanj 2024 02:20