Damir Krajac / CROPIX
OLMO: 'ISPUNIO MI SE SAN'

'RIJEKA JE POSLJEDNJIH GODINA NAJJAČI DINAMOV PROTIVNIK', TRENER MODRIH NAJAVIO DERBI Bjelica progovorio i o Šahtaru: 'Zaslužili smo više od boda'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. studeni 2019. 18:55

Dinamo se nakon šokantnog remija sa Šahtarom u Ligi prvaka okreće HNL-u i derbiju kola u nedjelju protiv Rijeke. Nenad Bjelica i Dani Olmo su nakon treninga odvojili nekoliko minuta za komentar aktualne situacije u momčadi Modrih.

"Da, nema odmora. Već nakon utakmice u srijedu ujutro smo imali trening i napravili analizu za Rijeku. Počeli smo s regeneracijom, bit ćemo spremni za nedjeljnu utakmicu i siguran sam da ćemo pobijediti", izjavio je Bjelica.

Što će, prema Vašem mišljenju, biti ključ za pobjedu u toj utakmici?

"Puno koncentracije i puno discipline u igri, ukoliko ponovimo ove naše zadnje utakmice, onda su velike šanse za pobjedu."

Hoće li biti rotacija?

"Pa sigurno će biti promjena u odnosu na utakmicu u srijedu."

Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 

Što kažete na poziv Daniju Olmu u španjolsku reprezentaciju?

"Velika je to pohvala za sve nas, Olmo je sedmi Dinamov igrač u posljednjih godinu dana koji je postao A reprezentativac svoje zemlje - nakon Petkovića, Oršića, Perića, Moharramija, Kadziora i Gojaka. Uz sve one U-21 reprezentativce, i Leovca i Hajrovića smo vratili u njihovu reprezentaciju... to sve govori o dobrom radu i dobrim rezultatima svih nas u Dinamu. Svi smo sretni i ponosni zbog toga."

Dosta se trenera diljem svijeta žali zbog prevelikog opterećenja igrača, boje se da bi se njihovi nogometaši mogli ozlijediti u reprezentativnim susretima, kako Vi gledate na to?

"Slušajte, ima dosta ozljeda, događaju se, vidite i sami da su igrači preopterećeni. Ritam koji ima Dinamo imaju svi najveći europski klubovi koji igraju utakmice Lige prvaka ili Eurolige. Oni svi imaju reprezentativce u svojim redovima i svi ti nogometaši igraju za svoje reprezentacije. To je neminovno, treba se tome prilagoditi i izvući maksimum iz svojih igrača, iako mi gledamo na to da ne budu preopterećeni i da izdrže do kraja sezone u ovome ritmu."

 

U kakvom je mentalnom stanju momčad Dinama trenutno?

"U odličnom stanju. Ne govorim samo o utakmici koju smo igrali u srijedu, nego u svim utakmicama posljednjeg ciklusa igrali smo na visokom nivou. Kako u prvenstvu, tako i u Kupu, a i utakmicama protiv Šahtara igrali smo izvrsno i zaslužili puno više od dva boda. Ali dobro, to je nogomet, treba nastaviti raditi i iz tih dvoboja izvući pouke. Ovi su momci već više puta pokazali da su mentalno jaki i da iz teških situacija mogu izaći kao pobjednici. Momčad je spremna, a ono što me najviše raduje je povratak treninzima Gavranovića, Gojaka i Majera, oni će nas pojačati u ovih zadnjih osam utakmica i vjerujem da ćemo u tom periodu biti još jači."

Riječ-dvije o Rijeci.

"Rijeka je jaka, oni su posljednjih godina najjači Dinamov protivnik! Ove godine promjenom trenera malo su posustali, međutim to je normalno kada dođe do promjene i vjerujem da će u idućim utakmicama oni rasti. Jednom su nas uspjeli iznenaditi sustavom, no od tada uglavnom igraju u formaciji 5-4-1. Mi ćemo u nedjelju biti spremni u kojem god oni sustavu igrali. Bit će zanimljivo na Rujevici, ondje je odlična atmosfera, ali mi ćemo pokazati da i u takvoj atmosferi možemo odigrati dobru utakmicu."

Zagreb, 061119. 
Stadion Maksimir.
Utakmica 4. kola Lige prvaka, GNK Dinamo - FC Sahtar. 
Na fotografiji: Nenad Bjelica.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX
 

Dani Olmo oduševio se kada je saznao da ga je španjolski izbornik uvrstio na popis za predstojeći ciklus u A reprezentaciji.

Kako ste saznali da ste pozvani u A reprezentaciju?

"Pa na treningu, stvarno nisam znao prije za to. Nisam znao što se događa oko mene, izbornik me uopće nije nazvao. Prvi osjećaj je bio super. Kad je trener Bjelica počeo pričati, uopće nisam shvaćao da se radi o meni. Ponosan sam i sretan, ovo je bio moj san kada sam bio manji, a sada mi se taj san ispunio. Teško mi je bilo spavati, bio sam u euforiji kad sam saznao. Sad se moram fokusirati na Rijeku, a kasnije ću se usredotočiti na reprezentaciju."

Očekujete li da ćete zapravo zaigrati?

"Pa smatram da svi koji su pozvani imaju šansu dobiti minute. Ja ću dati sve od sebe da te minute zaslužim."

Screenshot
 

O Rijeci...

"Mislim da je to najjača utakmica koju možemo odigrati u HNL-u i bit ćemo izrazito motivirani da pobijedimo u tom susretu."

Što kažete o suigračima u reprezentaciji?

"Sviđa mi se kako igra Thiago, upoznao sam ga već jednom, super je čovjek. U reprezentaciji ima odličnih pojedinaca i ne mogu se odlučiti samo za jednog."

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
 

Za kraj, prokomentirajte Dinamove šanse u Ligi prvaka.

"Treba biti hladnokrvan i koncentriran. Mi imamo još dvije utakmice i tu moramo biti koncentrirani. Moramo u Milanu protiv Atalante uzeti tri boda, a onda je u posljednjoj utakmici sve moguće", zaključio je Dinamov Španjolac.

Linker
08. siječanj 2021 21:14