Paulo Fonseca
 REUTERS/Kai Pfaffenbach / REUTERS
NOVO IME NA KLUPI VUČICE

ROMA DOBILA NOVOG TRENERA! STIGAO JE PORTUGALAC KOJI JE PRETPLAĆEN NA TROFEJE 'Entuzijast sam i pun motiva za izazove koji nas čekaju!'

Piše: HinaObjavljeno: 11. lipanj 2019. 14:17

Portugalac Paulo Fonseca, koji je tri godine vodio Šahtar iz Donjecka, u utorak je imenovan novim trenerom talijanskog prvoligaša Rome, objavio je talijanski klub na svojim službenim stranicama.

Roma, polufinalist Lige prvaka 2018., iza sebe ima kaotičnu sezonu i u ožujku je raskinula suradnju s trenerom Eusebio Di Francesco.

Claudio Ranieri je privremeno obnašao dužnost trenera do kraja sezone, ali njegov je ugovor bio na samo tri mjseca i brzo je dao do znanja da ne želi produljivati svoj boravak na klupi rimskog kluba.

Fonseca (46) je vodio Porto i Bragu u Portugalu prije nego je otišao u Ukrajinu voditi Šahtar. On je s ukrajinskim klubom osvojio tri naslova prvaka i tri kupa u tri sezone.

Soccer Football - Europa League - Round of 32 Second Leg - Eintracht Frankfurt v Shakhtar Donetsk - Commerzbank-Arena, Frankfurt, Germany - February 21, 2019  Shakhtar Donetsk coach Paulo Fonseca reacts  REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach / REUTERS
Paulo Fonseca

"Entuzijast sam i pun motiva za izazove koji nas čekaju te jedva čekam da se smjestim u Rim, da se sretnem s navijačima i da počnem raditi. Mislim da zajedno možemo napraviti nešto posebno", izjavio je Fonseca.

Portugalski je trener s Romom potpisao ugovor na dvije godine s opcijom produljenja na još jednu sezonu.

Linker
19. travanj 2024 03:59