Ronald Goršić / Cropix
DINAMOV 'BITI ILI NE BITI’

Rukavina: PAOK će igrati poput Hajduka u derbijima na Poljudu, to su razbijači igre!

Kao što Splićani pokušavaju destrukcijom zaustaviti Dinamo, tako će to isto raditi i Grci. Bit će mnogo prekršaja, prekida igre. Po mom mišljenju utakmica s PAOK-om neće biti gledljiva, neće se moći uživati u nogometu, najavljuje napadač Dinama
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. prosinac 2010. 12:00

Na El Madrigalu smo ipak doznali da je u onoj prvoj maksimirskoj utakmici Villarreal zapravo bio iznenađen Dinamom, možda ga je i podcijenio, što je Garridovo društvo koštalo poraza. Revanš je ponudio nešto sasvim drugo , makar se opet može aktivirati ona 'što bi bilo da je bilo’. Naime, Zagrepčani su u početku imali dva čista 'zicera’ koje su promašili Beqiraj i Ibanez, a jedna lopta se od 'odbijanca’ zalijepila za stativu. Bi li domaćin izgubio živce da je Dinamo poveo? To nikada nećemo saznati.

- Gledajte, onaj rezultat iz Maksimira nije bio realan. Ali isto tako držim da i ono što se dogodilo na El Madrigalu nije baš realno. Istina je negdje u sredini.

Destruktivni Grci

To je Bišćanova opservacija. I opet bi se moglo kazati da je točno. Čuda poput onog u Maksimiru rijetko se događaju, ali isto tako, bez obzira na činjenicu da je Villarreal klasa više, nije baš toliko bolji da tako nadigra Dinamo u drugom poluvremenu kad je Kelava bio pravi junak spriječivši katastrofu.

- Španjolska priča je gotova. Ovaj poraz treba odmah zaboraviti. Čeka nas odlučna utakmica s PAOK-om, tu se rješava naša sudbina.

Nažalost, Dinamo će tu utakmici morati igrati bez Bišćana koji je instinktivno igrajući rukom, koja je spriječila put lopti u mrežu, dobio crveni karton.

- Bit će teško gledati s tribine. Ali ova je momčad sama sebi izborila situaciju da u posljednjoj utakmici odlučuje o europskom proljeću. Mi svi vjerujemo u prolaz.

Kapetan je optimist, takvi su i ostali, prema tome nema razloga ne vjerovati Dinamu. Već danas više nitko ne misli o Villarrealu, misli su usredotočene na ogled s Varaždinom, Osijekom u Kupu te konačni rasplet s PAOK-om. Tako i treba biti. Nogomet je sazidan od poraza i pobjeda, ali na kraju se 'novci broje’. Ogled s PAOK-om jedan je od najvažnijih u Dinamovoj novijoj povijesti. Tog 15. prosinca ćemo saznati je li ova momčad sazrijela za velike stvari, je li Halilhodžić uspio uništiti gubitnički europski mentalitet. Nadamo se da nakon PAOK-a nećemo ovako početi tekst - 'Dinamo opet nije uspio’.

Makar i u tom slučaju ne bi bio kraj svijeta. Dinamo je pod Vahinom rukom napredovao golemim koracima, pa niti izlazak iz europske elitne nogometne obitelji 15. prosinca, ne bi mogao biti označen tragičnim završetkom. No, nećemo 'maljati vraga po zidu’.

Pričali smo nakon utakmice s Antom Rukavinom, koji je već igrao na El Madrigalu u dresu Panathinaikosa.

- Znao sam ja što nas čeka. Moglo je biti i više od 3:0 za njih. Oni su bolji, pustimo sad to, mi se moramo koncentrirati na utakmicu s PAOK-om, to je naša utakmica sezone. Dobra je stvar što su oni odigrali 1:1 s Clubom Bruggeom, pa će nam biti dovoljna samo pobjeda.

Ruki jako dobro poznaje PAOK s obzirom na svoja grčka iskustva.

- PAOK je razbijač igre. Rade sve kako bi razbili suparničke ideje, to je njihov stil. U Maksimiru nas čeka zaista iznimno težak, silovit, 'krvav’ sudar.

Malo je zastao pa se dosjetio s kojom utakmicom bi se mogla usporediti utakmica Dinama i PAOK-a.

- Ta utakmica će izgledati kao utakmica Hajduka i Dinama u Splitu. Kao što Splićani pokušavaju destrukcijom zaustaviti Dinamo, tako će to isto raditi i Grci. Bit će mnogo prekršaja, prekida igre. Po mom mišljenju utakmica s PAOK-om neće biti gledljiva, neće se moći uživati u nogometu. Nadam se da ćemo pobijediti i trčati počasni krug maksimirskim travnjakom.

Rukavina traži minutažu

Tako malo po malo uz priču o PAOK-u stigli smo i do jednog pitanja koje nije imalo veze niti s Španjolcima niti s Grcima. Pitali smo Rukija je li zadovoljan minutažom koju mu daje trener Vahid Halilhodžić?

- Nisam zadovoljan minutažom!

Bio je kratak i jasan, a onda je gurnuo dodatno objašnjenje.

- Želim igrati više. U Dinamo sam doveden da bih igrao. Dajem apsolutno sve od sebe.

Kako dalje?

- Svoje obveze odrađujem, profesionalac sam, vidjet ćemo što će se dalje događati - rekao je na kraju razgovora Dinamov napadač.

Rukavina je priča o koja će još biti riječi nakon završetka ove polusezone. Hoće li njegovo nezadovoljstvo biti takvo da će izraziti želju za odlaskom? Ili će otići na Dinamove pripreme te se spremiti za svoje veliko 'proljeće u plavom’? Vidjet ćemo, trenutačno je tema samo jedna - PAOK u Maksimiru, 15. prosinca ! Takva utakmica se ne propušta. Makar padao snijeg, makar sve bilo okovano ledom, istinski navijač Dinama mora doći na taj sraz.

Linker
19. travanj 2024 20:48