Jose Mourinho

 FEDERICO PROIETTI Dppi Via Afp
OBJAVILI PRIOPĆENJE

Bijesni Mourinho prozvao žestokog rivala, ovi ga brutalno spustili: ‘Stalno viri u tuđe dvorište...‘

‘Činjenica da stalno spominje druge klubove i takozvane sudačke pogreške dosta toga govori.‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. svibanj 2022. 14:44

Nakon što su u duelu s Bolognom kod kuće osvojili samo jedan bod, postalo je jasno da nogometaši Rome neće sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka. No, nakon utakmice Jose Mourinho, trener jednog rimskog prvoligaša obrušio se na onaj drugi - Lazio. Rekao je Mourinho da mu se čini kako je Lazijev gol u sudačkoj nadoknadi za pobjedu protiv Spezije (4:3) bio postignut iz nedopuštene pozicije.

- Jedina stvar koja se nikada ne mijenja je to da ste i prije 22 godine mogli pobijediti s golom koji je postignut iz zaleđa, a možete i danas - rekao je Mourinho nakon utakmice s Bolognom.

No, iz Lazija su mu odgovorili nevjerojatnim priopćenjem. Nisu Mourinha imenovali, ali za to očito nije bilo ni potrebe.

- Činjenica da u 2022. godini protivnički trener stalno spominje druge klubove i takozvane sudačke pogreške, kao i to da dokazani novinari to prate iz istog kuta, zaboravljajući pritom na svoju profesionalnost, dokazuje dvije stvari. Prva je ta da im je Lazio svima u njihovim opsesivnim mislima, više nego svi njihovi osobni ciljevi. Druga je, kako je to i uobičajeno, da uvijek gledaju u nečije tuđe dvorište, kako bi preusmjerili pozornost s njihovih propusta ili nevjerojatnih slučajeva koji im idu u korist, a događaju se pred njihovim nosevima - napisali su na službenoj stranici Lazija.

Prevedeno, iz redova Nebeskoplavih vele da bi se Mourinho trebao više zabavljati svojim klubom, a ne njihovim, kao i to da je bilo i sudačkih odluka u korist Rome o kojima se baš i nije previše raspravljalo u javnosti.

- Jasno, postoji potreba da se popravlja slika talijanskog nogometa u svijetu, ali i unatoč tome, neki ljudi konstantno optužuju VAR i suce previše puta. Također, nemaju nimalo poštovanja prema službenim osobama, a ponekima nedostaje i malo novinarske objektivnosti. Lazio neće prihvatiti kritike na ovakav način, vjerujemo da se naše vrijednosti dokazuju na terenu, a ne na TV-u. Nikad nećemo biti nečije žrtveno janje niti nečija izlika. Klub ubuduće neće komentirati odluke donesene na terenu, čak niti kada idu nama na štetu.

Linker
20. travanj 2024 13:24