Karlo Letica dočekao je svoju priliku
 GETTY IMAGES
PREMIJERNI NASTUP

Bivši vratar Hajduka debitirao u Serie A, prvi mu je to utakmica nakon gotovo 20 mjeseci!

Debitirao je porazom u 27. kolu talijanske lige, a jedini gol dobio je u 93. minuti susreta
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. lipanj 2020. 22:18

Karlo Letica debitirao je porazom na vratima SPAL-a u 27. kolu talijanske Serie A, na stadionu Paolo Mazza u Ferrari bolji je bio gost Cagliari 1:0. Jedini zgoditak postigao je Giovani Simeone u 93. minuti kada je Letica kratko odbio udarac sa 25 metara, a dva igrača Cagliarija sami su se našli pred vratarom SPAL-a. i na kraju je Simeone glavom loptu sa četiri metra sproveo u mrežu.

Premijerni nastup za SPAL ujedno je i prva utakmica Letice nakon gotovo 20 mjeseci, jer posljednji dvoboj upisao je 27. listopada 2018. godine na gostovanju FC Bruggea kod St Truidena.

Letica je u ljeto 2018. za odštetu od 3 milijuna eura preselio iz Hajduka u Brugge hrvatskog trenera Ivana Leke. Dobro je znano kako je Letica zainteresirao "pola Europe", Sedam mjeseci bio je prvi vratar Bijelih u mandatu trenera Željka Kopića počevši svoju seriju nastupa briljantnom izvedbom na Rujevici kada je Hajduk pobjedom 2:1 prekinuo pet i pol godina dugu tradiciju nepobjedivosti Riječana u jadranskom derbiju.

Obranio je u prosincu 2017. na Rujevici jedanaesterac Gavranoviću, uz to nanizao još nekoliko sjajnih obrana i Kopić je ostavio tada 20-ogodišnjeg čuvara mreže u ulozi "jedinice". Potom je bio i jedan od junaka pobjede Hajduka u maksimirskom derbiju u veljači 2018., a kao šlag na torti došao je pogodak Istri u sudačkoj nadoknadi mjesec dana kasnije (3:2). Zato je Letica brzinom svjetlosti dobio inozemni angažman, otišao u FC Brugge gdje je od Leke u startu dobio "jedinicu". Branio je tri mjeseca na početku sezone, upisao 12 nastupa u prvenstvu, dodao tri u Ligi prvaka i belgijskom Superkupu. Ukupno 16 utakmica do kraja listopada i tu je stigao kraj serije.

Prešao je na klupu, prvi vratar je posato Amerikanac Horvath, a Letica je do kraja sezone ostao pričuva. Prošlog ljeta posuđen je SPAL-u u kojem je prvi čuvar mreže albanski reprezentativac Etrit Berisha. Ali, Berisha je trenutno ozljeđen (lom šake), a do kraja sezone ji posudbe Letice ostalo je još 11 utakmica. Moglo bi biti i novih prilika za 23-ogodišnjeg Omišanina.

Nogometaši Napolija slavili su na gostovanju u Veroni sa 2-0 (1-0) i zadržali se na tri boda prednosti pred Milanom u utrci za mjestom u Europskoj ligi.

Poljski napadač Arkadiusz Milik postigao je vodeći pogodak za Napoli u 38. minuti. Domaćoj momčadi koju vodi Ivan Jurić u 61. minuti poništen je pogodak Faraonija, jer je asistent Zaccagni prije ubačaja u driblingu loptu zahvatio rukom. Pobjedu Napolitanaca potvrdio je Meksikanac Hirving Lozano u 90. minuti.

Nogometaši Parme ostvarili su uvjerljivu 4-1 pobjedu (2-0) na gostovanju kod Genoe uz tri pogotka Danca Andreasa Corneliusa, dok je Torino kao domaćin svladao Udinese s minimalnih 1-0.

Raspoloženi i snalažljivi napadač Parme Andreas Cornelius prvi je od svoja tri pogotka postigao u 18. minuti. Na 2-0 povisio je u 33. minuti, a 'hat-trick' je kompletirao u 53. minuti. U 29. minuti Criscito nije uspio realizirati kazneni udarac za Genou, da bi u 59. minuti Falque bio uspješan s bijele točke i donio malo nade u preokret. No, u 87. minuti je Šveđanin Dejan Kulesevski pogodio za konačnih 4-1.

U Torinu je pobjednički pogodak pao već u 16. minuti, kad je Belotti pobjegao svom čuvaru na lijevoj strani i sa pet metara iskosa svladao gostujućeg vratara Mussa.

Linker
19. travanj 2024 08:00