MIGUEL MEDINA Afp
ONI VODE GLAVNU RIJEČ

Čeka nas veliki hrvatski okršaj: Mario Pašalić danas ide na raspucanog Antu Rebića

Nedjeljni derbije talijanske lige pripada utakmici između Atalante i Milana. Pašalić protiv Rebića
Piše: JL.Objavljeno: 21. kolovoz 2022. 12:27

I Milan i Atalanta došli su do tri boda na svom debiju u novoj Serie A. Rossoneri su slavili 4:2 protiv Udinesea dok je Gasperinijeva momčad s 2:0. svladala Sampdoriju.

U oba susreta, glavnu riječ vodili su Hrvati. Ante Rebić odigrao je susret do 72. minute, a do tada je zabilježio čak dva pogotka. Usporedbe radi, s ta dva pogotka već je izjednačio lanjski rekord kad je u 24 susreta jednako toliko puta zatresao mrežu. Iako je Udinese poveo već u drugoj minuti preko Rodriga Beca, Milan se brzo vratio u život i na kraju preokrenuo rezultat.

Proslavili naslov

S druge strane, Mario Pašalić asistirao je Rafaelu Tolóiju za prvi pogodak na utakmici, a teren je napustio u 84. minuti. Kako navode talijanski mediji, obojica bi od prve minute trebali započeti i u ovoj utakmici.Gostovanje u Bergamu ostalo je itekako lijepa uspomena navijačima Milana.

Njihovi ljubimci prošle su sezone u predzadnjem kolu tamo praktički osigurali naslov talijanskog prvaka. Theo Hernandez izveo je fenomenalan ‘’solo’’ prodor sa svoje polovice i poentirao za 1:0 dok je konačnih 2:0 postavio Rafael Leao.

A nakon uvjerljivog gostovanja u Veroni (2:5), Napoli na svojem stadionu dočekuje ‘’novaka’’ u najvišem rangu talijanskog nogometa, Monzu.

Za klub Silvija Berlusconija i dalje, barem službeno igra bivši napadač Osijeka, Mirko Marić. Međutim, nije bio u momčadi koja je protiv Torina izgubila 2:1 u prvom kolu, a kako pišu u klubu, ne bi trebao konkurirati ni za utakmicu protiv Napolija.

Prošlu je sezonu proveo na posudbi u Crotoneu gdje se dobro snašao; 11 pogodaka i pet asistencija u 36 nastupa. (I. Alaupović)

Linker
23. travanj 2024 20:24