Antonio Conte
 MIGUEL MEDINA Afp
KOMPLIMENTI NAKON POBJEDE

Conte nahvalio hrvatsku trenersku senzaciju: ‘On je odličan trener i klub bi mu trebao biti zahvalan!

‘Posao koji smo mi obavili ove sezone nadmašio je sva očekivanja‘, kaže trener Intera.
Piše: HinaObjavljeno: 26. travanj 2021. 12:29

Trener Intera Antonio Conte pohvalio je svog kolegu na klupi Verone, hrvatskog stručnjaka Ivana Jurića, te je napomenuo da bi mu klub trebao biti zahvalan zbog odličnog posla kojeg je napravio s momčadi.

"Verona ima odličnog trenera u Ivanu Juriću i klub bi mu trebao biti zahvalan jer pod njim igrači napreduju zahvaljujući napornom radu. To je napravio prošle sezone i sada to ponavlja. Vidi se da je radio s trenerom Atalante Gian Pierom Gasperinijem, i o Juriću mogu reći sve najbolje", izjavio je Conte za talijanske medije.

image
Ivan Jurić
GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp

Nogometaši Intera napravili su u nedjelju još jedan korak ka osvajanju 19. naslova prvaka Italije minimalnom 1-0 pobjedom protiv Verone u susretu 33. kola Serie A.

Vodeći Inter sada ima 79 bodova pet kola prije kraja talijanskog prvenstva, odnosno 11 više od drugoplasirane Atalante, a 13 više Juventusa i AC Milana, koji u ponedjeljak gostuje kod Lazia. Verona je na 10. mjestu sa 41 bodom.

Conte vjeruje da Inter ima 95 posto šanse da osvojio "scudetto", te napominje da je krenuo od nule da bi stvorio pobjednički mentalitet u "nerazzurrima", a da je tako bilo i kada je vodio Juventus (2011–2014) s kojim je tri sezone zaredom bio prvak Italije.

"Osim svoje nogometne filozofije, trener mora naći igrače koji su spremni za izazove i da rade na drugačiji način. Posao koji smo obavili ove sezone nadmašio je sva očekivanja, ali sada preostaje zadnji korak i lopta je malo teža jer mnogi igrači nikad nisu bili u ovakvoj situaciji", ocijenio je Conte.

Linker
19. travanj 2024 11:04