José Mourinho

 DOMENICO CIPPITELLI/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
PRIMILI ČETIRI KOMADA

Debakl Rome i prvi poraz Josea Mourinha u novoj sezoni Serie A, Rimljani teško stradali

Momčad portugalskog stručnjaka je imala priliku pobjedom preuzeti vrh ljestvice
Piše: HinaObjavljeno: 04. rujan 2022. 23:18

U susretu petog kola talijanskog nogometnog prvenstva Udinese je pobijedio Romu sa čak 4-0 nanijevši rimskom klubu prvi poraz u sezoni.

Momčad Josea Mourinha je imala priliku pobjedom preuzeti vrh ljestvice, ali je umjesto osvojenih bodova doživjela težak poraz.

Domaćin je poveo već u petoj minuti golom Destinyja Udogiea. Na 2-0 je povisio Lazar Samardžić u 56. minuti, Roberto Pereyra je u 75. pogodio za 3-0, a konačnih 4-0 postavio je Sandi Lovrić u 82. minuti.

U ranije odigranom susretu Spezia i Bologna su remizirale 2-2, a za goste je igrao hrvatski nogometaš Nikola Moro.

Gosti su poveli 1-0, Spezija je okrenula rezultat, da bi Bologna ipak izvukla bod. Za Speziju su zabili Simone Bastoni (45+2) i Jerdy Schouten (54-ag), dok je oba gola za goste zabio Marko Arnautović (6, 64).

Za Bolognu je prvo poluvrijeme igrao hrvatski nogometaš Nikola Moro.

Spezija je 13. s pet bodova, dok je Bologna, koja je još uvijek bez pobjede, na 15. poziciji s tri boda.

Verona je pobijedila Sampdoriju sa 2-1 ostvarivši prvu pobjedu sezone.

Sve najvažnije se dogodilo u posljednjih pet minuta prvog dijela. Gosti su poveli u 40. minuti golom Francesca Caputa, u 44. je izjednačiio Emil Audero pogodivši vlastitu mrežu, a u trećoj minuti nadoknade Josh Doig je doveo Veronu u vodstvo. U nastavku susreta više nije bilo golova.

U prvom nedjeljnom susretu Cremonese i Sassuolo su odigrali bez pogodaka. Cremonese je došao u vodstvo u 34. minuti kada je strijelac bio Cyriel Dessers, no taj je pogodak poništen zbog zaleđa.

Za goste je cijeli susret igrao Martin Erlić. Cremonese je zahvaljujući ovom neriješenom rezultatu došao do prvog boda i sada je 19. na ljestvici. Sassuolo je 11. sa šest bodova.

U ponedjeljak su na rasporedu još tri utakmice, a sastaju se Monza - Atalanta, Salernitana - Empoli i Torino - Lecce.

Na ljestvici vode Napoli i Milan sa po 11 bodova, dok Atalanta, Udinese i Roma imaju po 10 bodova, no momčad iz Bergama ima utakmicu manje.

Linker
25. travanj 2024 18:57