Christian Eriksen
 Eyepress Via Afp
TUŽAN EPILOG

Eriksen na izlaznim vratima, Inter objavio zašto može napustiti klub: ‘Neće moći igrati u Italiji‘

Nitko zasad još ne zna hoće li druge zemlje dopustiti Eriksenu sudjelovanje u svojim ligama.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 29. listopad 2021. 13:21

Milanski Inter objavio je da Christianu Eriksenu neće biti dopušteno igrati u Italiji do kraja sezone zbog srčanog zastoja koji je doživio na Euru 2020. Stoga je aktualni prvak Italije spreman pustiti danskog veznjaka da ode odluči li potražiti priliku u nekoj drugoj zemlji. Eriksen je, podsjećamo, doživio srčani zastoj na terenu tijekom prve utakmice svoje reprezentacije na turniru u lipnju protiv Finske, pa dobio spasonosnu terapiju na terenu.


Kasnije mu je ugrađen implantabilni kardioverter defibrilator (ICD), vrsta pacemakera koji može spriječiti smrtonosne zastoje srca. Francesco Braconaro, član tehničkog znanstvenog odbora Talijanskog nogometnog saveza, rekao je u kolovozu da Eriksenu neće biti dopušteno igrati u Italiji dok god se ICD uređaj ne ukloni.


"Što se tiče Eriksenovih igračkih prava, treba napomenuti da je nakon srčanog udara koje mu se dogodilo tijekom Europskog prvenstva talijansko medicinsko tijelo privremeno zabranilo njegovu sportsku aktivnost u tekućoj sezoni", napisao je Inter u priopćenju. "Iako aktualni uvjeti Eriksenu ne dopuštaju igranje u Italiji, on možda može dobiti dozvolu u nekoj drugoj zemlji."

Nitko, dakako, još ne zna hoće li druge zemlje dopustiti Eriksenu sudjelovanje u svojim ligama.


Eriksen je koncem srpnja viđen u Interovu kampu. Tamo se susreo sa suigračima, trenerima i osobljem, bio je odličnog zdravlja i raspoloženja. Međutim, sve je manje šansi da ćemo ga jednog dana ponovno vidjeti i na terenu.

Linker
16. travanj 2024 17:20