MIGUEL MEDINA Afp
KREĆE BORBA ZA TROFEJE

‘Hrvat je osvajao titule s Juventusom, Dinamom i Bayernom, a sad je figura koja će slomiti Juve!‘

Mario Mandžukić ciljano je doveden kako bi oponirao svom nekadašnjem klubu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. veljača 2021. 19:04

Dovođenjem Marija Mandžukića, proslavljenog hrvatskog napadača u redovima Milana zacrtali su si - naslov prvaka. Tako ovoga utorka piše La Gazzetta dello Sport kada se dotiče prijelaznog roka odrađenog od strane crveno-crnih sa San Sira. Dakle, stoji u tekstu da je s tri svoja pojačanja Stefano Pioli postupio poput kakvog šahovskog velemajstora.

Angažmanom Chelseajevog stopera Fikaya Tomorija na posudbu sa Stamford Bridgea, kao i francuskog veznjaka Soualiha Meitea iz Torina, uz Mandžukića u napadu, Pioli je pojačao svaku liniju na terenu s jednim igračem koji mu je potreban da bi nakon deset godina vratio titulu u Milano, i to na njegovu stranu.

U dijelu teksta koji se specifično odnosi na Mandžukića, u prvi se plan stavlja njegovo golemo iskustvo kada su borbe za trofeje u pitanju.

- Kad je riječ o iskustvu, Mandžukiću ga ne manjka, on je taj koji zna osvajati trofeje. Osvojio je tri titule s Juventusom, isto toliko i s Dinamom, dvije s Bayernom... Nakon "zlatne groznice" u Kataru, rudar Mandžukić se vratio kako bi vrisnuo još jednom i pokazao ono što zna. Iako je dosad odigrao svega 37 minuta, Pioli je uvjeren da ga može kontinuirano koristiti i da mu se može pokazati kao sjajno pojačanje. Max Allegri ga je volio u Juventusu, davao mu je slobodu i on mu se odužio golovima. Ne treba sumnjati u to da Mandžukić to sve želi ponoviti s Milanom. Pioli dakle, želi na šahovskom polju slomiti Juve, a Hrvat mu je sjajna figura za taj meč - piše Gazzetta.

Linker
25. travanj 2024 05:09