GABRIELE MARICCHIOLO
SJAJAN TRENER

Hrvat nastavio otimati bodove velikanima: ‘Htio bih ostati ili otići u inozemstvo steći novo iskustvo‘

‘Gasperini je godinama podcijenjen. Ako se mene pita, Jürgen Klopp i Pep Guardiola su možda na vrhu‘
Piše: i.KneževićObjavljeno: 11. srpanj 2020. 14:51

Ivan Jurić je u četvrtak ponovno pokazao da može stati ‘rame uz rame’ s najvećim imenima talijanskog nogometa kada je njegova Verona kod kuće remizirala s Interom iz Milana (2:2). Rano su poveli i definitivno bili bolja momčad u prvom dijelu, čak toliko da će prežaliti što nisu postigli barem još jedan pogodak. Nakon predaha je Inter međutim izgledao puno bolje i preokrenuo u samo desetak minuta igre, ali tempo i energija koju Veronini igrači iz kola u kolo pokazuju su na kraju uspjeli pokvariti večer Antoniu Conteu s izjednačenjem preko Miguela Velosa.

- Oduševili su me igrači noćas. Uložili su toliko truda, gurali preko svojih granica i jako sam ponosan na njih. Među njima ima igrača koji ne mogu igrati svaka tri dana, imamo problema i s ozljedama, ali su svejedno ostavili sve na terenu - izjavio je nakon susreta Jurić.
Sigurno mu je ovo bio jedan od dražih bodova u karijeri jer je ranije ove sezone također poveo protiv Intera, i to na San Siru, a onda u preokretu izgubio od Contea s 2:1. Inače, Jurić i Conte su se malo i porječkali u prvom dijelu kada je Hrvat tražio žuti karton za Lukakua, no stvari nisu eskalirale.

image
GABRIELE MARICCHIOLO

Veliki mu odgovaraju

Nije ovo Juriću prvi elitni skalp kojeg je uzeo, dapače, može se pohvaliti još većim - Juventusovim. Hellas Verona je u veljači kod kuće čak i slavila protiv Juventusa s 2:1, s time da je u dva kola prije toga remizirala u gostima i kod Milana, i kod Lazija. Sva tri susreta (s pobjedom protiv Juventusa) u razmaku od samo tjedan dana.
Otkada se sezona nastavila Verona ima dva poraza, dva remija i jednu pobjedu, s time da je u remiju sa Sassuolom do 75. minute vodila s 3:1, te da je u pretprošlom kolu vrlo neočekivano izgubila od tada posljednje Brescije. Sve u svemu deveto mjesto na tablici sa sedam kola do kraja, šest bodova udaljeni od Europe, fenomenalan uspjeh za momčad od koju se očekivalo ispadanje.
Često se povlači poveznica između Jurićevog i Gasperinijevog uspjeha pošto je Hrvat još kao igrač igrao u Gasperinijevoj Genoi, a onda i pekao zanat kao njegov asistent u Interu i Palermu.
- Gasperini je godinama podcijenjen. Ako se mene pita, Jürgen Klopp i Pep Guardiola su možda na vrhu, ali onda je tu Gasperini - nahvalio je svog mentora Jurić.
Inače, 44-godišnji Splićanin još nije produžio ugovor s Veronom i definitivno postoji interes pokojeg talijanskog kluba, poput Fiorentine i Torina. Jurić međutim ne planira otići, no ako otiđe, ne isključuje odlazak van Italije.
- Hellas mi je dala puno toga i volio bih ostati ovdje, no ako bih morao otići, otišao bih u inozemstvo po neko novo iskustvo, vidjeti nove stvari - odgovorio je na ove sezone uobičajeno pitanje Jurić.

Linker
19. travanj 2024 23:17