StoryEditor
 MARCO ROSI
RAZUMNO ILI PREOPREZNO?

Hrvatskom treneru momčad je na bod od Europe, on misli drugačije: ‘Neću nikom braniti da sanja, ali...‘

Njegovi su puleni dobro odradili povratnički dvoboj nakon pandemije koronavirusa.
Autor: Sportske novostiObjavljeno: 21. lipanj 2020. 09:12

Serie A se vratila na veliku scenu. Italiju je korona dugo "drmala", iz nje izvlačila velike količine energije, ali i tamo se sve vratilo u normalu. Posebice u nogometnom smislu, budući da su subotnjim dvobojima nastavljena događanja u elitnom rangu nogometa na Čizmi.

Već prvog dana nastupila je Verona, momčad hrvatskog trenera i bivšeg reprezentativca Ivana Jurića. Na svom su stadionu njegovi izabranici nadigrali Cagliari s 2:1 i tako došli na bod i poziciju od šestoplasiranog Napolija. Zanimljivu izjavu dao je Jurić koji, iako mu je momčad na bod od Europske lige, i dalje razmišlja samo o jednom cilju.

- Čekao sam jako dugo na ovu utakmicu pa su mi možda i reakcije u njoj bile malo pretjerane. Bila je ovo jako važna utakmica, moramo osigrati naš ostanak u Serie A što ranije - rekao je Jurić.

Po pogledu na ljestvicu čini se da je to već napravljeno, ali ima se za igrati još 12 kola. Crta ispadanja Veroni je udaljena tek 13 bodova, pa je dvije-tri lošije odigrane utakmice mogu baciti dosta nisko na ljestvici. Toga je svjestan i Jurić:

- Naš je primarni cilj ostanak u ligi i to se mora znati. Tek kada to ostvarimo, možemo pobjedama gurati prema naprijed i vidjeti gdje će nas to na kraju dovesti. Što se subotnje utakmice tiče, trebali smo Cagliari dobiti i većom razlikom, a smatram i da je crveni karton za Borinija dosuđen neopravdano - misli Jurić.

Kako je rekao, neće zaustaviti ni jednog navijača da sanja o Europi, jer i on sam želi ostvariti što više pobjeda do kraja sezone.

Verona je golovima Di Carminea u 14. i 26. minuti postavila rezultat na 2:0, a konačan je postignut golom Simeonea u 43. minuti. I jedni i drugi susret su završili s desetoricom na terenu.

Linker
21. lipanj 2020 09:14