Alessandro Sabattini/Getty Images
3. KOLO

IGOR TUDOR PORAŽEN NA SAN SIRU S IGRAČEM MANJE Marcelo Brozović odigrao svih 90 minuta, Inter preuzeo vrh Serie A

Piše: HinaObjavljeno: 15. rujan 2019. 01:18

U susretu trećeg kola talijanskog nogometnog prvenstva Udinese, kojeg vodi hrvatski stručnjak Igor Tudor, je poražen na San Siru od Intera sa 0-1, nakon što su gosti veći dio utakmice igrali s igračem manje.

Ključni trenutak dogodio se u 36. minuti kada je Tudorova momčad ostala s igračem manje nakon što je Rodrigo de Paul rukom udario Antonia Candrevu. Sudac Maurizio Mariani je pregledao spornu situaciju i dodijelio crveni karton argentinskom veznjaku.

Udinese se dobro držao s igračem manje, no Tudorova obrana je popustila u 44. minuti kada je pogodak glavom zabio je Stefano Sensi na asistenciju Diega Godina. Za Inter je cijeli susret igrao Marcelo Brozović.

Milanski sastav je trećom pobjedom preuzeo vrh ljestvice s devet bodova, dva više od Juventusa koji je u prvom susretu ovog kola odigrao 0-0 na gostovanju kod Fiorentine.

Bila je to utakmica u kojoj su obje momčadi imale prilika, no mreže poljskih vratara Bartlomieja Dragowskog kod domaćina i Wojciecha Szczesnyja kod Juventusa su mirovale. Domaćinu je to prvi bod ove sezone nakon dva uvodna poraza, dok je Juve u prva dva kola upisao pobjede.

Za Fiorentinu je cijeli susret odigrao Milan Badelj, Mario Mandžukić nije putovao u Firenzu, dok Marko Pjaca još nije spreman.

Prema pisanju talijanskih medija Mandžukić bi u idućih nekoliko dana mogao napustiti redove torinske "Stare dame", a sve se glasnije spominje prelazak u SAD ili Katar.

Napoli je rutinski stigao do pobjede protiv Sampdorije sa 2-0, a oba gola zabio je Dries Mertens (13, 67).

Prvi suparnik zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka, Atalanta u nedjelju će gostovati kod Genoe.

Na ljestvici vodi Inter s devet bodova, Juventus ima sedam, a Torino i Napoli po šest bodova. Udinese je ostao na tri boda.

Linker
20. travanj 2024 12:30