VINCENZO PINTO Afp
VELIKA ROŠADA

Igor Tudor preuzima novi klub? Glavni je kandidat, a presudna bi mogla biti odluka jednog drugog Hrvata

Jurić je već otišao u Torino, a na njegovo mjesto mogao bi sjesti sugrađanin i veliki prijatelj.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. svibanj 2021. 14:07

Andrea Pirlo više nije trener nogometaša Juventusa, makar je ta informacija za vrijeme inicijalnog sastavljanja ovog teksta još uvijek neslužbena. Ipak, ispred vrata kancelarije glavnog trenera bivšeg talijanskog prvaka već čeka Max Allegri, i to samo da Pirlo izađe i odnese svoje papire i taktičku tablu na kojoj nije nacrtao ništa po čemu će ga se pamtiti...

S njime bi iz torinskog ureda trebao iseliti i Igor Tudor koji, ako je vjerovati talijanskom magu za transfere, Gianluci Di Marziju, neće dugo čekati na novi posao. Naime, bivši trener Hajduka i Pirlov pomoćnik već na stolu ima ponudu Hellas Verone iz koje je netom otišao još jedan hrvatski trener, Ivan Jurić.

Jurić je otišao u Torino, a Tudor je velika želja Veronine uprave, kluba u kojem igraju dva hrvatska nogometaša - vratar Ivor Pandur i napadač Nikola Kalinić. Predsjedniku Mauriziju Settiju i sportskom direktoru Tonyju D'Amicu Tudor je zapao za oči već u nekoliko navrata, a posebice im se sviđa sličan stil igre kojeg gaje. Verona igra u formaciji 3-4-1-2 koju preferira i Tudor, a očito je da su se "zalijepili" za splitski mentalitet.

Drugi kandidati za preuzimanje Verone su Giovanni Stroppa koji je netom ispao iz Serie A s Crotoneom i Vincenzo Italiano, trener Spezije.

Linker
21. travanj 2024 08:14