KLASNIĆ ZA JUTARNJI

‘U Bildu su krivo shvatili, nisam dobio 4 milijuna eura. Možda ću ih jednom i dobiti, ali ne još‘

Bivši hrvatski reprezentativac i nogometaš njemačkog Werdera iz Bremena još je 2004. podnio tužbu protiv troje njemačkih liječnika
Ivan Klasnić

Nije gotovo dok nije gotovo. Ništa još nije dogovoreno niti sam dobio četiri milijuna eura. Možda ću ih jednom i dobiti, ali ne još - rekao je Ivan Klasnić za Jutarnji list nakon objave njemačkog tabloida Bild iz koje proizlazi da je postignuta nagodba.

Ivan Klasnić (40), bivši hrvatski reprezentativac i nogometaš njemačkog Werdera iz Bremena, još je 2004. godine podnio tužbu protiv troje njemačkih liječnika.

Klupskog doktora Götza Dimanskog, internisticu Manju Guha i internista Hermanna Holzhütera Klasnić smatra odgovornima za gubitak bubrega.

Trojac jer tužio jer godinama nisu uspjeli prepoznati bolest, a mogla se dijagnosticirani rutinskom krvnom pretragom.

Nogometašu su bubrezi presađivani dvaput. Prvi mu je put u siječnju 2007. bubreg dala majka, ali je ga je tijelo odmah odbacilo. Dva mjeseca kasnije nova operacija, donor je bio otac Ivan. Operacija je uspjela i Ivan Klasnić se vratio na teren kao jedini nogometaš s transplantiranim bubregom koji je ikada igrao na većim turinirima.

Devet godina poslije, 2016. godine, i taj bubreg je otkazao. Treća transplantacija bila je obavljena u Hrvatskoj, 2017. godine u Zagrebu. Taj je bubreg i danas u redu. Cijelo to vrijeme, tijekom kojega su se smjenjivali bolest i zdravlje, nogometni teren i bolesnička postelja, na njemačkom je sudu trajao sudski proces Ivana Klasnića protiv liječnika.

Nagodba se očekivala u lipnju, ali nije postignuta.

- Novinari Bilda pitali su na Sudu u Bremenu za novi termin suđenja, ali Viši regionalni sud odgovorio je da termina više nema. Iz toga su zaključili da je postignuta nagodba. Ali nije - kaže Klasnić za Jutarnji iz Hannovera, gdje danas živi. Igra nogomet za veterane Croatije, ali sada je kod kuće zbog strogih epidemioloških mjera u Njemačkoj.

Sud je već jednom odlučio u Klasnićevu korist i dodijelio mu odštetu od 100.000 €, što je on odbio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 03:03