PROMO

BLAGDANI UZ PROVJERENU KVALITETU: Najdraže razveselite cijenjenim vinima i novim delikatnim uljem

 Promo
Idealan blagdanski dar ljubitelji vina mogu pronaći u bogatim poklon paketima vinarije Kutjevo

Novitetima iz vinarije Kutjevo d.d. ne nazire se kraj pa su tako, uz brojna kvalitetna i vrhunska vina iz njihove vinarije u kojima uživamo već desetljećima, sada tržištu predstavili svoj novi proizvod – ulje od sjemenki grožđa. Riječ je dodatku koji se posljednjih godina sve više koristi u kulinarstvu i farmaceutskoj industriji, a važno je spomenuti i kako je tome tako upravo zbog antioksidativnih i polifenolnih svojstava koje sadrži. Zlatno je žute boje, neutralnog okusa i mirisa, sadrži omega-3 i omega-6 masne kiseline, a iz vinarije Kutjevo otkrili su nam i kako ga dobivaju.

"S obzirom na to da crno vino ima najviše zdravstvene blagodati, ulje proizvodimo iz sljedećih sjemenki crnih sorti vina Pinot crni, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Alicante Bouschet. Grožđe dolazi s naših ponajboljih vinogradarskih položaja Korija, Vinkomir i Hrnjevac. Tijekom procesa proizvodnje vina uklanjaju se sjemenke, pokožica i peteljka, a poslije prešanja se izdvaja komina, zatim slijedi djelomična fermentacija. Sjemenka se prosijavanjem izdvaja iz komine kako bi uslijedio proces sušenja i skladištenja. Nakon toga ulazi se u fazu prešanja koje se obavlja preko pužnih ili hidrauličkih preša na način da se mehaničkim putem primjenom tlaka izdvaja ulje. Ono se potom filtrira, vrši se kontrola i punjenje", rekli su nam iz Kutjeva pa dodali kako su na ideju proizvodnje ulja došli upravo zbog široke namjene. Naime, ulje od sjemenki grožđa može se koristiti za pečenje ili prženje hrane, kao dio umaka, dressinga pa čak i za pripremu majoneze.

Njihovo ulje uskoro će se moći pronaći na web shopu i redizajniranoj web stranici vinarije www.kutjevo.com koju su ove godine odlučili potpuno prilagoditi novonastaloj situaciji te na taj način svoje proizvode učiniti još dostupnijima.

image
Promo

Osim ulja, ne smijemo zaboraviti niti vrhunska vina za koja je vinarija Kutjevo 2020. godine osvojila brojna međunarodna priznanja, a koja sada nude po promotivnim cijenama i u svojim proširenim blagdanskim paketima. Tako svoje najdraže ovog Božića možete razveseliti njihovom prepoznatom i iznimno cijenjenom graševinom, premium crvenim i rose te pjenušavim vinima, ali i izvrsnim predikatnim i cijenjenim arhivskim vinima jedinstvenog karaktera i bogatih aroma. Svakako preporučujemo i Mundus Vini zlatom nagrađenu liniju Maximo Oro, kupažu sorti graševine i chardonnaya, a baš uvijek dobar odabir bit će i njihova višestruko nagrađivana Vrhunska Graševina. Ljubitelji crvenih vina mogli bi se razveseliti boci sjajnog Pinota crnog de Gotho te Maxima Nera, kupaži koja sljubljuje sorte cabernet sauvignon, merlot i syrah, a onima koji pak vole uživati u čaši aromatičnog, polusuhog vina, posebno će se svidjeti Maximo Bianco kupaža sorte traminac i graševine.

image
Promo

Tražite li pak etikete koje će na najbolji način upotpuniti blagdanski ručak ili večeru, iz vinarije Kutjevo dali su nam nekoliko dobrih savjeta kada je u pitanju sparivanje hrane i vina.

"Poznato je kako su vino i hrana nerazdvojan tandem, no postoje preporuke u kojoj situaciji koje vino ponuditi i s čime ga sljubiti. Tako ćemo najčešće kao aperitiv preporučiti suhi pjenušac Maximo brut, a uz bijelo meso, ribu i morske plodove savršeno će se sljubiti laganija bijela vina poput Vrhunske Graševine. Maximo Oro kušajte uz ribu pečenu u pećnici, brudete, pečenja od teletine ili janjetinu ispod peke, dok uz tamna mesa i divljač preporučujemo crvena vina linije Pinot crni de Gotho ili Maximo Nero. Kažu da idealan kraj svakog obroka čini ukusan i ne presladak desert, uz koji treba ponuditi Maximo Bianco ili visoke predikate poput ledenih vina", predlažu iz vinarije KUTJEVO d.d.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 01:35