VINCENZO PINTO Afp
SERIE A  

Napoli se pobjedom u Veneciji izjednačio s Milanom, Cagliari iznenadio Atalantu u gostima

Atalanti je sve ugroženije četvrto mjesto koje vodi prema Ligi prvaka
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. veljača 2022. 17:10

Napoli ne odustaje od borbe za naslov prvaka, na gostovanju kod Venezije, momčad Luciana Spallettija slavila je 2:0. Sat vremena trebalo je Napoliju da slomi otpor domaćina, a onda je zabio Osimhen. Trijumf je potvrdio Petagna u 10. minuti sudačke nadoknade.

Napoli se tom pobjedom izjednačio s Milanom na drugom mjestu s 52 boda, Inter i dalje ima bod više, uz utakmicu manje.

Dok je Napoli očekivano pobijedio, Atalanta je neočekivano izgubila na svom travnjaku i to od Cagliarija, koji je u grčevitoj borbi za ostanak. Junak Cagliarija je dvostruki strijelac Gaston Pereiro. Tražili su Atalantini igrači i trener Gasperini igranje rukom Pereira prije prvog pogotka, ali nisu se oglasili ni sudac ni VAR.

Bilo je to u 50. minuti, a samo tri minute kasnije zbog prekršaja je isključen Atalantin vratar Musso. Iz igre je tada izišao Mario Pašalić da bi umjesto njega ušao drugi golman Rossi. Atalanta je s igračem manje izjednačila, golom Palomina, međutim, Pereiro je u 68. minuti opet zabio, za pobjedu gostiju. Atalanta je tim porazom kompromitirala svoju poziciju i ugrozila borbu za Ligu prvaka.

Nogometaši Udinesea s dva gola u sudačkoj nadoknadi uspjeli su u susretu 24. kola talijanskog prvenstva sa 2-0 (0-0) svladati Torino, kojega vdi hrvatski stručnjak Ivan Jurić.

Jurić je utakmicu morao pratiti iz svečane lože te je do treće minute nadoknade u džepu imao bod po koji je, prema postavci igre, i došao. No, tada je Molina iz slobodnog udarca s nešto više od 20 metara pogodio bliži donji kut za 1-0, da bi konačni rezultat iz kaznenog udarca u sedmoj minuti nadoknade postavio Pussetto.

Josip Brekalo odigrao je čitav susret za Torino kod kojega je Marko Pjaca ostao na klupi, dok je Filip Benković ostao na klupi Udinesea.

Udinese je sada 14. sa 27 bodova, pet manje od 10. Torina.

REZULTATI 24. KOLA,

Subota:

Roma - Genoa 0-0

Inter - Milan 1-2 (Perišić 38 / Giroud 75, 78)

Fiorentina - Lazio 0-3 (Milinković-Savić 52, Immobile 70, Biraghi 81-ag)

Nedjelja:

Atalanta - Cagliari 1-2 (Palomino 64 / Pereiro 50, 67)

Bologna - Empoli 0-0

Sampdoria - Sassuolo 4-0 (Caputo 5, Sensi 7, Conti 63, Candreva 90+1-11m)

Venezia - Napoli 0-2 (Osimhen 59, Petagna 90+10)

Linker
24. travanj 2024 18:59