TIZIANA FABI Afp
TVRDE TALIJANI

Nepoderivi Ibrahimović u 41. godini donio veliku odluku: Pristao je čak i na drastično smanjenje plaće!

Oporavak ozlijeđenog Ibre trajat će minimalno pola godine, ali za velikana zasad nema predaje.
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 06. srpanj 2022. 08:48

Zlatan Ibrahimović doslovno je nepoderiv, čovjek koji je napunio punih 40 godina potpisat će novi ugovor s Milanom, objavili su Gianluca di Marzio i Fabrizio Romano. Kako je riječ o ljudima koji u ovakvim vijestima rijetko griješe, vijest je zapravo potvrđena.

Za podsjećanje, švedski napadač "naših" korijena je nedavno operirao koljeno i pauzirat će najvjerojatnije do kraja ove godine. Iako će nekoliko mjeseci biti izvan pogona, u Milanu s kojim je osvojio naslov prvaka nisu uopće dvojili trebaju li i dalje njegove usluge. Tome prepreka nije bila niti činjenica da je on i prošlu sezonu bio dosta ozlijeđen pa je u samo 27 odigranih utakmica zabio tek osam golova i podijelio tri asistencije.

image
FILIPPO MONTEFORTE Afp

To je učinak znatno ispod njegovih očekivanja i to će se, kao i činjenica da je pomalo veteran, odraziti na znatnom smanjenju njegove plaće. Prošle je sezone on imao sedam milijuna eura godišnje, bio je najplaćeniji klupski igrač, a sad će mu plaća biti tek nešto više od milijun eura za sezonu. U ugovoru će ipak stajati klauzula o dodatnim bonusima koji će ovisiti o broju pogodaka i podijeljenih asistencija. Ne treba uopće sumnjati da će on time prilično podebljati ovaj iznos. Ugovor će mu biti produžen u toku ovog tjedna.

Linker
16. travanj 2024 05:41