Cristiano Ronaldo
 MARCO BERTORELLO
HRVAT ISKLJUČEN

Novi kiks Juventusa! Ronaldo i društvo se opet spašavali, Atalanta sada opasno prijeti u borbi za naslov

Nakon 15 minuta torinski je sastav imao 0:2, ali utakmica tada kreće u potpuno drugom smjeru.
Piše: HINAObjavljeno: 15. srpanj 2020. 23:56

Nogometaši Juventusa povećali su prednost na vrhu ljestvice talijanske lige ispred druge Atalante na sedam bodova zahvaljujući 3-3 remiju na gostovanju kod Sassuola u susretu 33. kola.

Juventus je odlično otvorio utakmicu protiv Sassuola, koji je u posljednje vrijeme u odličnoj formi, te je nakon 12 minuta imao vodstvo od 2-0. Prvo je Danilo (5) preciznim udarcem sa 16 metara svladao Consiglija, da bi potom Higuain (12) iskoristio lijepo dodavanje Pjanića. No, Sassuolo je oporavo od lošeg ulaska u susret te u drugom dijelu prvog poluvremena bio bolja momčad, a tu bolju igru je okrunio golom Đuričića (29) za 1-2. Početkom nastavka prvo je Berardi (51) sjajno izvedenim slobodnim udarcem poravnao na 2-2, a samo tri minute potom je njegov ubačaj iz velike blizine Caputo (54) proslijedio u mrežu za konačni preokret. No, vodstvo Sassuola je trajalo samo 10 minuta, a onda je Alex Sandro (64) glavom nakon udarca iz kuta izjednačio na konačnih 3-3.

Juventus sada ima 77 bodova, sedam više od druge Atalante, koja je u utorak svladala Bresciju sa 6-2 uz tri gola Marija Pašalića, a osam više od trećeg Lazija koji je na gostovanju kod Udinesea odigrao samo 0-0. Bila je to četvrta uzastopna utakmica Lazija bez pobjede, ali je rimski sastav barem pekinuo niz od tri poraza. Sassuolo je osmi sa 47 bodova, a Udinese 15. sa 36.

Nikola Kalinić ostao je na klupi Rome koja je na Olimpijskom stadionu svladala Veronu koju vodi hrvatski trener Ivan Jurić sa 2-1 (2-0). Domaći su poveli golovima Veretouta (10-11m) i Džeke (45+4), da bi Pessina (47) petom početkom nastavka smanjio na 2-1. Nakon što je dosuđen početni jedanaesterac za Romu, Jurić je udaljen s klupe te je morao napustiti travnjak zbog isključenja koje se dogodilo uslijed prigovora na suđenje. Peta Roma sada ima 57 bodova, četiri više od šestog Napolija i sedmog Milana, dok je Verona deveta sa 43 boda.

Milan Badelj odgledao je s klupe 3-1 (3-0) gostujuću pobjedu Fioentine protiv Leccea kojom je sastav iz Fiorentine praktički osigurao ostanak. Goste je ka pobjedi poveo Chiesa (6) sjajnim pogotkom u sam gornji kut na početku utakmice, a pobjednik je riješen krajem prvog poluvremena kada su Ghezzal (38) iz slobodnog udarca i Cutrone (40) iz protunapada povisli na 3-0 i tako anulirali promašeni kazneni udarac Pulgara. Šahov (88) je u samoj završnici tek ublažio poraz Leccea. Fiorentina je sada 13. sa 39 bodova, 10 više od 18. Leccea koji se nalazi u zoni ispadanja.

Linker
19. travanj 2024 12:47