Josip Brekalo u slavlju sa suigračima

 LAPRESSE/DDP USA/PROFIMEDIA
VELIKO SLAVLJE

Ovacije nakon veličanstvene pobjede! Jurić oduševljen, Brekalo odgovorio na zanimljivo pitanje o Modriću

‘Nakon pet mjeseci rada s ovom momčadi, veliko je zadovoljstvo vidjeti ovakav nastup‘
Piše: Toni RoićObjavljeno: 10. siječanj 2022. 21:43

Torino je protiv Fiorentine odigrao najbolju utakmicu u sezoni, čistih 4:0 za uspon na deveto mjesto talijanske Serie A, pa ne čudi da hrvatski trener Ivan Jurić nije skidao osmijeh s lica nakon ovacija tribina i navijača u Torinu.

- Odigrali smo sjajnu utakmicu od prve do zadnje minute. Sve smo dobro odradili protiv momčadi koja me je, među onima ispred nas, najviše impresionirala. Dečki su bili sjajni, a napredak s treninga, vidio se i na utakmici. Podigli smo tehničku razinu, igrali smo bolje nego inače. Za davati golove mora se igrati dobro tehnički, a sve naše akcije bile su sjajne, momčadske i dobro odrađene. Nakon pet mjeseci rada s ovom momčadi, veliko je zadovoljstvo vidjeti ovakav nastup - kazao je Jurić pred novinarima, a dvostruki strijelac Josip Brekalo pokupio je najviše ocjene talijanskih medija i gotovo sigurno će biti izabran u najbolju jedanaestoricu 21. kola.

image

Grafika za SN: SofaScore

SofaScore

- Josip Brekalo bio je jedan od glavnih likova sjajne predstave Torina - napisala je Gazzetta dello Sport, dok Tuttomercato prenosi izjavu hrvatskog reprezentativca s naslovom "Sretan sam zbog dva gola, ali želim biti dvocifren kako bih pomogao momčadi".

Brekalo je pak naglasio:

- Stvarno sam zadovoljan što sam prvi put zabio dva gola u jednoj utakmici Serie A, ali je još važnije što smo pobijedili tako dobru momčad kao što je Fiorentina. Uvjeren sam da će nam ovo dati još veću svijest o našoj vrijednosti. Želim igrati maksimalno kako bih postizao golove i asistirao suigračima. Ovo je samo početak, znam da mogu još bolje. Moj cilj je barem 10 golova u sezoni!

Zasad ih je Brekalo postigao pet u 14 prvenstvenih nastupa, a ova "doppietta" kako je Talijani zovu, došla je 49 dana poslije njegovog zadnjeg gola protiv Udinesea 22. studenog prošle godine.

Novinari su ga pitali i što ga je naučio suigrač u hrvatskoj reprezentaciji Luka Modrić?

- Divim se Modrićevoj kvaliteti igranja pod pritiskom, a s igračima poput njega i Marcela Brozovića, sve je na terenu lakše napraviti - naglasio je Josip Brekalo, koji u dresu Torina definitivno ima preduvjete za veliki napredak, a s njim Jurićeva momčad gazi prema visokom plasmanu i uz odigrani dvoboj manje, samo četiri boda zaostaje za šestim mjestom koje donosi Konferencijsku ligu...

Prvi pogodak Josipa Brekala pogledajte OVDJE, a drugi OVDJE.

Linker
24. travanj 2024 21:42