OSCAR DEL POZO Afp
PIŠU TALIJANI

Pao veliki dogovor? Brozović postaje drugi najbolje plaćeni hrvatski nogometaš, evo koliko bi trebao zarađivati

Vatreni je tražio sedam milijuna eura godišnje plaće, milanski je klub nudio znatno manje...
Piše: Robert Šola/SNObjavljeno: 25. prosinac 2021. 08:32

Simone Inzaghi poziva Inter da Marcela Brozovića i Ivana Perišića veže novim ugovorima, Nahitan Nandez mu je 'zanimljiv' potencijalni dodatak, ali otkriva da je odlazak Romelua Lukakua u Chelsea bio potpuni šok. Trener Intera sve je to iznio u podužem intervjuu za La Gazzettu dello Sport.

Trenirao sam Lukakua tjedan dana, on je sjajan igrač, rekao je Inzaghi. "Njegov izlazak doista nije bio u zraku, samo smo planirali prodati Hakimija. Kada smo shvatili da će Lukaku otići, te večeri sam razgovarao s Marottom i Ausilijom te spomenuo Edina Džeku. Džeko je vrsta napadača koji pomaže momčadi da igra dobro. Pokazao se kao pun pogodak".

Urugvajski reprezentativac Nandez bio je meta Intera tijekom ljeta i čini se vjerojatnim novi napad u siječnju, nešto što Inzaghi ne prikriva.

image
OSCAR BARROSO Dppi Via Afp

"Nandez je zanimljiv igrač, svestranog profila, mogao bi zadovoljiti naše potrebe. Ne želim raspravljati o konkretnim imenima, ali klub budno pazi na tržište. Ako postoji dobra prilika, pokušat ćemo je iskoristiti."

Inter je u čudnoj situaciji u veznom redu, gdje su i Brozović i krilni napadač Perišić u posljednjim mjesecima ugovora.

"Broz mora požuriti i potpisati novi ugovor! On voli Inter i sve oko ovog kluba, on je izvanredan igrač i Inter se godinama oslanja na njega. Nadam se da će i Perišić uskoro potpisati. Znao sam da je prvak i pobjednik, ali otkrio sam da je stvarno željan pomoći i učiniti sve što je potrebno, igrajući kao krilni napadač ili kao bočni igrač, kad god se od njega zatraži."

Talijanski novinar Nicolo Schira objavio je da su Inter i Brozović dogovorili uvjete novog ugovora. Brozović je tražio sedam milijuna eura godišnje plaće, milanski je klub nudio znatno manje, ali je dogovor navodno ipak postignut. Vatreni bi trebao potpisati ugovor do 2025. godine, uz plaću od 6 milijuna eura, čime bi postao drugi najbolje plaćen hrvatski nogometaš iza Luke Modrića. Kapetan Hrvatske u Realu zarađuje nešto više od 9 milijuna eura.

Linker
19. travanj 2024 20:33